Biobased Chemicus geeft wetenschappelijke verklaring voor... 

Het natuurverschijnsel waardoor ruim 68% van de 35+ jarige mannen vroeg of laat last van krijgt “onverklaarbare klachten” zoals een gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, moeheid, afname van spiermassa & libido en het ontwikkelen van vrouwelijke kenmerken zoals "manboobs" en vetopslag rondom de heupen...


En waarom hier in het openbaar niet over gesproken wordt...

Door: Jochum Smid (Biobased Chemicus & Orthomoleculair Consultant) - 2022


Beste man, 


Steeds vaker hoor ik klachten van mannen die zich op den duur “minder mannelijk” voelen… maar gewoon niet kunnen aanwijzen wat nou precies het onderliggende probleem is en wat ze daaraan kunnen doen.


Klachten lopen uiteen, van het gevoel hebben steeds onzekerder, zwakker en futlozer te worden, een lager libido hebben & tot de ontwikkeling van ‘manboobs’ of vetjes rond de heupen…


En de pijnlijke vraag van “wat gebeurt er met me?” blijft voor velen onbeantwoord…


Vervolgens zoeken ze (meestal online) naar oplossingen voor de problemen die ze ervaren en om vervolgens zelfstandig met die “ge-google-de” oplossingen aan de slag te gaan.


Maar keer op keer lukt het niet om de vage klachten volledig op te lossen en zich gewoon weer lekker fit, energiek en vooral gewoon weer MAN te voelen…

Mijn wetenschappelijk onderbouwde beredenering waarom dat telkens niet lukt is als volgt…

De adviezen die online staan om die vage onverklaarbare problemen op te lossen zijn niet zo slecht. 


Maar het punt is... dat wat zij als probleem ervaren eigenlijk niet het probleem is, maar juist symptomen van een dieper geworteld probleem. 


En daardoor werken al die oplossingen wel een beetje tegen een bepaald symptoom, maar vervolgens komen er gewoon weer nieuwe symptomen bij...


Van manboobs tot een laag libido en alles wat daar tussenin zit zijn namelijk gevolgen van een verschijnsel waar van nature 6 op de 10 mannen vanaf hun 35-40ste mee te maken krijgen...


En alhoewel dit probleem in de wetenschap al tientallen jaren bekend is, wordt er in het dagelijks leven weinig over gesproken. 


(Waarschijnlijk is dit het gevolg van schaamte onder mannen om uit te komen voor het feit dat zij zich minder man voelen worden en daarbij lijkt “masculiniteit/mannelijkheid” sowieso steeds minder geapprecieerd te worden. Feminisme en gender neutraliteit zijn op dit moment “hotter” en krijgen veel meer aandacht in bijvoorbeeld de media).


Het daadwerkelijke onderliggende probleem dat al de bovengenoemde symptomen veroorzaakt is een afname van testosteron.


Wetenschappelijk onderzoek bewijst namelijk dat:

In de afgelopen 20 jaar is de gemiddelde testosteronspiegel van mannen met 20% is afgenomen. 

Het hormoon testosteron laat ons als man zelfverzekerd voelen en dat ook uitstralen maar ook dat we er fysiek mannelijk uitzien (bijvoorbeeld doordat het baardgroei en een zware stem stimuleert maar ook het libido verhoogd en je je energiek laat voelen).


Tijdens de puberteit bereikt de testosteron productie capaciteit een toppunt in het mannelijk lichaam, en daarna neemt de capaciteit als gevolg van ouder worden af


Na zo’n 20 jaar zorgt die afname ervoor dat de maximale productiecapaciteit van testosteron niet meer genoeg is en dán ga je de symptomen van een tekort aan testosteron ervaren: spiermassa en libido nemen af, je voelt je sneller vermoeid en minder zelfverzekerd, etc.


Dit verschijnsel heet de penopauze.


Daarbij hebben leefstijl en voeding een sterke invloed op testosteron. 


Een gebrek aan voedingsstoffen of een overvloed aan schadelijke voedingsstoffen, slechte slaap, lichaamsbeweging en (onbewuste) stress beïnvloeden het testosteronniveau flink.


Wat de situaties zo zorgelijk maakt is dat testosteron heel veelzijdig is en invloed heeft op veel fysieke en mentale aspecten van het “man zijn”...


Zoals je fit en energiek voelen, zelfvertrouwen en motivatie, lekker in je vel zitten, zin in seks, spiergroei en spiermassa.


Nu vraag je jezelf misschien af......

"Hoe weet ik of ik een tekort aan testosteron heb?" Check hieronder de symptomen...

Als je twee of meer van onderstaande symptomen herkent in jezelf, zonder dat je daar hele duidelijke oorzaken voor kan aanwijzen, dan kun je er al vanuit gaan dat je te maken hebt met een tekort aan testosteron...
 1. Ontwikkeling van vrouwelijke kenmerken... De zogenaamde "manboobs" of meer vetopslag rondom de heupen.

 2. Weinig motivatie... Je vindt het moeilijk om ergens mee te beginnen en dit vol te houden zoals sporten, gezond eten of te starten met bedrijf of cursus.

 3. Afname van spiermassa en kracht... Je merkt dat je minder sterk bent geworden en de spiermassa neemt af.

 4. Minder daadkracht en meer onzekerheid... Piekeren, twijfelen en malen… Terwijl je daar voorheen nooit last van had. Je vind het moeilijk om op iemand af te stappen...

 5. Negatieve gedachten en depressie... Steeds vaker heb je momenten of perioden dat je jezelf somber voelt, zonder duidelijke reden... Je trekt jezelf dan terug.

 6. Je hebt nergens zin in... 's ochtends uit bed komen gaat moeizaam, minder zin in sociaal contact en alles kost meer energie dan vroeger.

 7. Meer vetopslag in de buik... het welbekende "bierbuikje" is erg ongezond voor je lichaam.

 8. Minder plezier in de slaapkamer... Je hebt er minder zin in en "het werkt" ook allemaal wat minder goed dan voorheen.

 9. Geheugen- en concentratieproblemen... Soms moet je zoeken naar woorden en heb je veel moeite met focussen. Het voelt alsof je minder “scherp” bent dan voorheen. 

Twee of meer keer “ja” gezegd?

Geen zorgen! 


Het is goed om je te realiseren dat je, zoals heel veel mannen, kampt met een tekort aan testosteron.


En er zijn heel veel manieren om het maximale uit je overgebleven capaciteit te halen zodat je...


 • langzaam weer fitter en energieker wordt en blij bent met je lichaam
 • jij je (weer) gemotiveerd voelt om dingen te gaan ondernemen…
 • beter en langer slaapt waardoor je nog lekkerder in je vel zit
 • meer zelfvertrouwen hebt en meer durftEn bovenal…
 • Dat jij jezelf weer écht een man voelt!De sleutel is het maximaliseren van de overgebleven testosteron productie capaciteit door leefstijl en voeding.

Leefstijl en voeding hebben een grote impact op je testosteronniveau.


Zo heeft de manier van training ook invloed op je testosteronspiegel.


Wat veel mannen niet weten is dat sommige vormen van trainen juist je testosteronspiegel nog verder verlagen...


Er zijn enorm veel nuances en daarom is het belangrijk om betrouwbare bronnen te raadplegen.


Want helaas gaat het “baat het niet dan schaadt het niet” spreekwoord in deze situatie niet op. 


Zoals uit het voorbeeld van krachttraining versus cardio ook al blijkt.


Ook wil je niet nu opeens héél je leven omgooien... 


Het best is een aantal kleine simpele veranderingen die op de lange termijn makkelijk vol te houden zijn en die wel een groot resultaat opleveren.

 

Met die insteek heb ik een unieke methode ontwikkeld: het Testoplan.

In het Testoplan leer jij: "Hoe je in 11 simpele stappen (op een 100% natuurlijke manier) de aanmaak van testosteron verhoogd zonder grote inspanningen of levensveranderende keuzes te hoeven maken."

Je hoeft je leven niet compleet om te gooien, maar leert juist hoe je met kleine aanpassingen aan je leefstijl en voedingspatroon snel resultaat boekt. 


Ik ben 8 maanden lang bezig geweest met onderzoeken, lezen en schrijven voor dit Testoplan, dat gebaseerd is op 1000+ wetenschappelijke onderzoeken.


Als je dit allemaal zelf uit zou moeten zoeken kost dat honderden uren van tijd en hou je altijd de onzekerheid dat je misschien juist averechts werkende dingen doet…


Daarom heb ik de resultaten van al deze onderzoeken verwerkt in een simpel digitaal stappenplan waar je vandaag nog mee kan beginnen.

Je krijgt direct toegang tot de volgende informatie

 • Hoe voeding testosteron op een gezond niveau houdt, en door welke ingrediënten je testosteron juist uitsterft. (blz 35-44)
 • Hoe je met behulp van lichaamsbeweging en training je testosteronspiegel verhoogd en welke trainingsvormen juist je overgebleven testosteron “wegsmelten” (blz. 29-31)

 • Welke alledaagse lekkernijen de aanmaak van testosteron verstoren, waardoor je het tekort alleen maar groter wordt. (blz 48-49)

 • Hoe je met “mentale hacks” je brein voor de gek houdt en daardoor meer testosteron aanmaakt. (blz 46)

 • Welke producten 95% van de mensen dagelijks gebruiken, die de productie van testosteron ernstig afremmen. (blz 50)

 • Welke trainingsstijl je kunt gebruiken (voor iedere sport), om testosteron snel te verhogen in je lichaam. (blz 30)

 • Welke supplementen de natuurlijke aanmaak van testosteron bevorderen. (blz 54-60)

 • Welke supplementen bewezen effectief zijn en welke peperdure supplementen niet werken en zelfs potentieel gevaarlijk zijn. (blz 61–62)

 • Waarom “altijd druk zijn” en stress ervoor zorgen dat je minder testosteron aanmaakt en wat je hiertegen kunt doen. (blz 47)

 • Hoe testosteron je hele lichaam gezonder maakt. (blz 22-27)

 • En nog véél meer...

Bestel direct >>
Lees reviews >>"Lees hier hoe Maikel (51 jaar) het Testoplan ervaart"

De afgelopen jaren heb ik best veel problemen gehad. Ik zat niet meer zo lekker in mijn vel: moe, vaak heel negatief (niet depressief) en ik had totaal geen zin meer om te sporten en at eigenlijk steeds ongezonder.

 

Ik merkte namelijk dat ik wat aankwam, minder sterk werd en voelde mezelf hier echt ongemakkelijk bij. Heel mijn leven heb ik namelijk fanatiek aan krachttraining gedaan en ik wist ook wel (deels) dat mijn klachten door een lagere productie van testosteron kwamen.

 

Voorheen dacht ik dat je hier niks aan kunt doen en dat je OF aan de medicijnen moet OF moet accepteren dat je deze klachten hebt en steeds erger gaan worden. Toen ik een review las van het Testoplan op een grote, bekende fitnessblog, viel meteen alles op zijn plek.

 

Op internet is wel wat info te vinden over dit onderwerp, alleen je weet niet meer wat je wel en niet moet geloven. Je wil toch zeker weten dat je het goed doet.

 

Het Testoplan van deze firma bundelt alle wetenschap en adviezen in één gemakkelijk overzicht, waardoor ik snel, grote stappen heb kunnen zetten. 


Ik dacht dat ik heel gezond leefde, en dat is het volgens mij ook, alleen wat ik dagelijkse deed was niet bevorderlijk voor mijn testosteron.


Nu voel ik mij gezonder, ben zelfs wat spiermassa aangekomen en voel mij gewoon weer wat zekerder… 


Ik ben er nog niet, maar heb nu wel handvatten om verder te gaan. Ook de bonussen over slaap en de supplementen zijn super waardevol trouwens.

 

Al met al een enorm waardevolle methode en ik wil het echt aan alle mannen aanraden die zich herkennen in de problemen. Gelieve mijn achternaam niet vermelden bij de review.

 

Groet,

Maikel

Wat er gebeurt als je vandaag begint met het Testoplan...

✅  Je ontvangt direct (per e-mail) de inzichten uit mijn grootschalige onderzoek, die je eenvoudig en op je eigen tempo zelfstandig kan toepassen.


👉   Waardoor je zeker weet dat wat je doet ook écht bijdraagt aan een gezond testosteronniveau. En dat met zo min mogelijk inspanning en impact op je dagelijks leven...


✅  Je zit veel lekkerder in je vel: energieker, ondernemend en zelfverzekerder  waardoor je meer durft en minder twijfelt.


👉  Hierdoor durf je dingen te doen die je anders niet zou durven: op een vrouw afstappen, een nieuw project starten. Ook kun je dan meer de man, partner, opa of vriend zijn die je wilt zijn. 


✅  Je weet hoe je testosteron op een simpele manier verhoogd, zonder dat je heel je leven hoeft om te gooien. 


👉  Hierdoor is het op de lange termijn goed vol te houden. 


✅  Je verspilt met de gratis meegeleverde supplementen gids geen tijd en geld aan zinloze (of nog erger, averechtse) oplossingen en/of dure supplementen.


👉  Je hebt dus de zekerheid dat je in de kortste tijd en zonder onnodige kosten recht op je doel afgaat: een gezond testosteronniveau.


✅  Je fysieke uiterlijk verandert: minder vet, meer spiermassa en een opgewekte, energieke uitstraling.


👉  Waardoor je je zelfverzekerder voelt en terecht trots op jezelf bent omdat je eerst (nu) misschien niet dacht dat dit mogelijk was. 


✅  Je wordt direct gezonder en vermindert de kans op het ontwikkelen van chronische ziekten. 


👉  Een tekort aan testosteron wordt in verband gebracht met chronische ziekten. Door gezonder te leven en de stappen in deze methode toe te passen, kun je de kans op het ontwikkelen van chronische ziekten verminderen.

"Binnen 3 maanden mijn testosteronspiegel bijna verdubbelt" - Rogier van "De krachtige Man Academie"

Om goed te testen of dit plan ook écht werkt, heb ik mijn testosteronspiegel getest voordat ik begon en na 3 maanden nog eens.


Mijn mannelijke hormoon was van 562 ng/dL naar 900 ng/dL gegaan. Bijna éen verdubbeling, waardoor ik nu weer een gezond niveau heb. Als het nu niet duidelijk is dat het Testoplan werkt, dan weet ik het ook niet meer.

"Ik merk aan alles dat het werkt." - Robin Sterk - Fitness atleet

"Ik dacht eigenlijk dat dit product alleen voor wat oudere mannen was (40 en 50+), maar besloot het toch even te proberen en met resultaat: meer energie en meer vooruitgang in de gym".


Ik weet veel over voeding, krachttraining... Maar in deze methode staat zoveel informatie wat compleet nieuw was voor mij.


Echt perfect, want ik wil geen chemische troep gebruiken en het geheel op natuurlijke basis doen.


Ook chill dat het allemaal op wetenschappelijke basis is, zodat je ook zeker weet dat het effectief is. 


Ik heb mijn mannelijke hormoon niet officieel laten meten, dus ik weet het niet 100% zeker. Maar ik merk aan alles dat het werkt en het voelt goed!

Bestel nu >>

"Tijdelijk ontvang je 2 digitale bonussen t.w.v. €74 helemaal gratis, als je het Testoplan vandaag besteld"

Bonus 1 - 53 bewezen Testosteronverhogende “daily habits” (t.w.v. €37) 

Ik geef je 53 super simpele en direct toepasbare do’s en dont’s op gebied van voeding, training, mindset, leefstijl, en omgevingsfactoren. Door alleen al een aantal van de dont’s niet meer te doen, kan je al op korte termijn effect merken! 


Wist je bijvoorbeeld dat drop een gruwelijke testosteron killer is? 


En dat langdurige cardio zoals hardlopen of wielrennen de testosteronspiegel ook sterk verlaagt?


Als je alleen al 3 tot 5 van de 53 daily habits implementeert verhoogt je testosteronspiegel gegarandeerd!

Bonus 2 - "Testo-Supplementen Guide" (t.w.v. €37) 

Misschien heb je weleens gehoord van libido- en testosteronboosters of gebruik je deze op dit moment.


Het probleem met dit soort supplementen is dat ze extreem duur zijn en vaak helemaal niks doen voor je testosteron.


Vaak zijn deze producten zelfs gevaarlijk, als je het verkeerd gebruikt.


Testosteronboosters kúnnen helpen, als je precies weet welke en hoe je deze moet gebruiken. Anders is het weggegooid geld.


In mijn Testosteron Supplementen Guide leer je exact welke supplementen je testosteron verhogen en hoe je deze moet gebruiken (+ waar je beter direct mee moet stoppen).


Zo kun je honderden euro's per jaar besparen.

Even samengevat...

 • Met het Testoplan ga je het tekort aan mannelijke hormoon bij de oorzaak aanpakken, geheel op een natuurlijke manier.

 • Je ontvangt de waardevolle informatie uit 1000+ onderzoeken in één gemakkelijk overzicht, die je direct kunt toepassen. 

 • Je hoeft zelf niets uit te zoeken, want ik heb letterlijk alles voor jou gedaan tijdens 8 maanden onderzoek, lezen en schrijven. 

 • Je boekt snel resultaat en de informatie in het Testoplan incl. bonussen kun je heel je leven lang blijven gebruiken. 

 • Je kunt het geheel op eigen tempo doen en alle stappen zijn gemakkelijk toe te passen, zodat je zoveel mogelijk resultaat behaald met zo min mogelijk inspanning. 

 • Je verspilt geen tijd, geld en energie aan manieren die niet werken of peperdure middelen die niet effectief zijn.

 • Je leert exact wat belangrijk is op gebied van voeding, leefstijl en lichaamsbeweging en je leert welke onbekende factoren jouw mannelijke hormoon negatief beïnvloeden.

 • Je ontvangt nu tijdelijk 2 toffe praktische bonussen t.w.v. €74 helemaal gratis bij je bestelling. 

 • Alle producten ontvang je direct digitaal, zodat je het vanaf ieder gewenst apparaat kunt bekijken en vandaag nog kunt beginnen. 


null null


Ik heb nog vragen...
Bestel nu

Ontvang nu 50% korting inclusief 2 gratis bonussen t.w.v. €74

€ 99,--
€ 49

Het Testoplan - Meer Testosteron Met Wetenschap.

Leer hoe jij op een natuurlijke en veilige manier de testosteronspiegel kunt verhogen, waardoor jij je meer man voelt en uitstraalt. 
 • incl. "53 Daily Habits Voor Meer Testosteron" t.w.v. €37 (GRATIS)
 • incl. "De Testosteron Supplementen Guide" t.w.v. €37 (GRATIS)
 • Ontwikkeld door een Biobased Chemicus
 • Gebaseerd op 1000+ wetenschappelijke onderzoeken

Hoe ontvang ik het Testoplan + de bonussen?

Binnen 5 minuten in je mailbox als digitaal bestand.

Hoeveel tijd neemt dit stappenplan in beslag?

Je kunt zelf bepalen hoe intensief je dit plan volgt. Als bonus ontvang je "53 simpele dagelijkse gewoonten voor meer testosteron" die je makkelijk kunt toepassen voor snel resultaat.

Kan ik het Testoplan op mijn eigen tempo uitvoeren?

Ja, dat kan zeker.

Werkt dit plan wel voor mij als ik geen overgewicht heb?

Ja, overgewicht is slechts één van de factoren die zorgen voor een lagere testosteronspiegel. In mijn stappenplan leer veel andere manieren om je testosteronspiegel te verhogen.

Kun je "te oud" zijn voor dit stappenplan? En heeft het dan wel zin om te beginnen?

Je bent nooit te oud om aan je gezondheid te werken. We hebben zelfs klanten van 85 jaar en ouder.

Met ons stappenplan leer je zelfs op die leeftijd nog vooruitgang te boeken. Het is dus zeker niet te laat om te beginnen, ongeacht je leeftijd.

Heb je een fitnessruimte nodig of een abonnement op de sportschool?

Dat is niet per se nodig! In het stappenplan leer je principes van training die je ook zonder apparatuur/gewichten kunt toepassen.

Ik denk dat ik best gezond eet en voldoende beweeg... maar ik heb toch last van de klachten die jullie benoemen. Kan het Testoplan dan wel helpen?

Ja zeker! Veel soorten voeding worden bestempelt als gezond, maar zijn dit niet. Deze voedingsmiddelen kunnen een negatieve invloed hebben op de testosteronspiegel.

Daarnaast zijn er toch allerlei factoren die grote invloed hebben op je testosteronspiegel en ik leer je in mijn testoplan hoe je deze factoren kunt gebruiken om je testosteronspiegel te verhogen.

Ik heb een hoge bloeddruk en diabetes type 2. Mag ik dan het testoplan volgen?

Het is helemaal veilig als je een hoge bloeddruk hebt, een te hoog cholesterol en diabetes type 2 hebt. Sterker nog, een hogere testosteronspiegel kan zelfs de situatie bij deze "aandoeningen" sterk verbeteren.

De stappen in dit stappenplan helpen je beter slapen, gezonder te worden en op de juiste manier te bewegen/trainen. Dit resulteert in een hogere testosteronspiegel wat o.a. goed is voor de insulinegevoeligheid, de bloeddruk en kan helpen het cholesterol te verlagen.

Let op: Mocht je één of meerdere van de supplementen willen gebruiken uit het stappenplan… Overleg dit altijd eerst even met een arts als je medicijnen gebruikt. Vaak is dit geen enkel probleem, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen.

Wat krijg ik allemaal als ik nu bestel?

Het complete testoplan incl. testosteron supplementen guide & de 53 daily habits voor snel meer testosteron.

Bestel het Testoplan met 50% korting incl. 2 gratis bonussen t.w.v. 74 EUR

€ 99,--
€ 49

Het Testoplan - Meer Testosteron Met Wetenschap.

Leer hoe jij op een natuurlijke en veilige manier de testosteronspiegel kunt verhogen, waardoor jij je meer man voelt en uitstraalt. 
 • incl. gratis bonus "53 Daily Habits Voor Meer Testosteron" t.w.v. €37
 • incl. gratis bonus "De Testosteron Supplementen Guide" t.w.v. €37
 • Ontwikkeld door een Biobased Chemicus
 • Gebaseerd op 1000+ wetenschappelijke onderzoeken