arrow_drop_up arrow_drop_down

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn geconcentreerde bronnen van bio-actieve ingrediënten zoals vitaminen, mineralen, kruiden en meer. Het is de bedoeling dat je voedingssupplementen als aanvulling bij een gezond eetpatroon gebruikt, afhankelijk van je eigen wensen. Er zijn supplementen voor allerlei doeleinden: het brein, de weerstand, voor het sporten, het energieniveau, bij stress-situaties of gewoon ter ondersteuning van de totale gezondheid.

In Nederland en België gebruikt bijna iedereen wel één of meerdere voedingssupplement. Dit kan bijvoorbeeld een multivitamine zijn of een natuurlijk supplement voor de nachtrust. En dat is niet voor niets, want voedingssupplementen zijn bewezen effectief en helpen enorm veel mensen aan een fitter, vitaler en productiever leven.

Supplementen zijn er in allerlei soorten en maten: capsules, pillen, poeders en er zijn zelfs vloeibare supplementen. Je zou kunnen stellen dat alle producten die vrij verkrijgbaar zijn en een geconcentreerde bron van actieve ingrediënten bevatten, als voedingssupplement gezien kunnen worden.

Natuurlijke voedingssupplementen

Natuurlijke voedingssupplementen zijn supplementen op natuurlijke basis. Dat wil zeggen dat deze alleen ingrediënten bevatten die in de natuur ook voorkomen. Dit kunnen dan ook vitaminen zijn, maar ook extracten van bepaalde kruiden. In natuurlijke supplementen vind je geen synthetische ingrediënten die niet in de natuur voorkomen. Wij bij Natuurlijk Presteren hebben ons volledig gespecialiseerd in natuurlijke voedingssupplementen. Je zou supplementen grotendeels in twee verschillende groepen in kunnen delen:

Enkelvoudige supplementen

Enkelvoudige supplementen zijn producten die slechts één ingrediënt bevatten zoals een vitamine B12 supplement. In sommige gevallen kan dit prima werken, maar vaak ligt het iets ingewikkelder. Veel vitaminen en mineralen werken namelijk samen in het lichaam. Daarom zijn wij een groter voorstander van samengestelde supplementen.

Samengestelde supplementen

Samengestelde supplementen bestaan uit meerdere vitaminen en mineralen. Soms worden daar ook nog enzymen, aminozuren of bepaalde kruiden aan toegevoegd. Wanneer je de juiste ingrediënten combineert in een product, kunnen de verschillende ingrediënten elkaar versterken. Dit noem je een synergetisch effect.
Cookies.