Welke soorten voedingssupplementen zijn er?

Er zijn enorm veel verschillende soorten voedingssupplementen. In het artikel over voedingssupplementen in het algemeen, gaven we al aan dat er grotendeels twee verschillende soorten groepen zijn: enkelvoudige en samengestelde voedingssupplement. De enkelvoudig supplementen bestaan uit slechts één ingrediënt, terwijl de samengestelde voedingssupplementen meerdere ingrediënten bevatten.

Soorten enkelvoudige supplementen

Dit kunnen allerlei producten zijn die slechts één ingrediënt / werkzame stof bevatten. We hebben de meest gebruikte enkelvoudige supplementen voor je op een rij gezet:
Daarnaast zijn er ook nog veel kruiden die ook vaak als enkelvoudig supplement worden gebruikt. Denk hierbij aan Rhodiola Rosea, Blauw Glidkruid, Bacopa Monnieri, Valeriaan en bijvoorbeeld Kamille.

Over het algemeen zijn wij niet zo'n groot voorstander van enkelvoudige voedingssupplementen. De processen in het lichaam zijn erg complex en vaak werken vitaminen en mineralen samen om een bepaald doel te bereiken. Samengestelde voedingssupplementen zijn vaak vele malen effectiever, doordat de ingrediënten in zo'n product elkaar (vaak) versterken.

Soorten samengestelde supplementen

Samengestelde supplementen bestaan uit meerdere ingrediënten en zijn vaak voor één specifiek doel. We hebben de meest gebruikte samengestelde supplementen voor je op een rijtje gezet:
  • Multivitamine
  • Vitamine B-complex
  • Supplementen voor de nachtrust
  • Supplementen voor de hersenen
  • Supplementen voor de darmen
  • Supplementen voor de stemming
  • etc.
Daarnaast zijn er nog allerlei andere samengestelde producten te vinden. Eigenlijk voor ieder doel, wordt wel een supplement ontwikkeld. Samengestelde voedingssupplementen zijn naar onze mening vele mate effectiever, omdat je voor één specifiek doel de ideale samenstelling binnenkrijgt.
Reactie plaatsen
Cookies.
arrow_drop_up arrow_drop_down