Waarom zou je Voedingssupplementen gebruiken?

Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op een gezond voedingspatroon. Wanneer je een perfect eetpatroon zou hebben, zou je dus geen supplementen nodig hebben. Maar in de praktijk blijkt dat niet heel veel mensen een perfect eetpatroon hebben. Er zijn altijd wel bepaalde voedingsmiddelen die je niet zo lekker vind en dus ook nauwelijks eet.

Daarnaast kan het zijn dat jij een heel intensieve levensstijl hebt, waardoor je van bepaalde vitaminen en mineralen wel een extra dosering nodig hebt. Of lust je misschien geen vis? De omega-3 vetzuren (DHA en EPA) in vis kom je nauwelijks in andere voedingsbronnen tegen.

Daarnaast kun je voedingssupplementen ook gebruiken voor de nachtrust, in stress-situaties en bijvoorbeeld om het concentratievermogen te ondersteunen. Waarom je voedingssupplementen zou willen gebruiken, kan dus heel veel redenen hebben.

Redenen om voedingssupplementen te gebruiken

Om het even duidelijk te maken hebben we de belangrijkste 5 redenen op een rij gezet waarom mensen voedingssupplementen gebruiken.

1. Ieder mens is uniek

Ieder mens op aarde is uniek en heeft ook een eigen behoefte aan vitaminen en mineralen. Daarnaast is de één beter in staat, dan de ander, om vitaminen en mineralen op te nemen uit voeding. Daarnaast kunnen roken, levensstijl en het gebruik van medicijnen ook invloed hebben op de hoeveelheid voedingsstoffen dat je nodig hebt.

2. Het zekere voor het onzekere

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid die wordt aangeraden door o.a. het voedingscentrum, is een minimale hoeveelheid die je binnen moet krijgen om gezond te zijn. Veel mensen twijfelen weleens of deze ADH's wel binnenkrijgen iedere dag. Hierdoor kiezen zij het zekere, voor het onzekere & nemen bijvoorbeeld iedere dag een multivitamine als basis.

3. Voeding is vaak minder gezond dan je denkt

Sommige mensen eten braaf iedere dag 200 gram groenten en de dagelijkse portie fruit. Maar wist je dat groente en fruit steeds minder vitaminen en mineralen bevat? En dat het bereidingsproces enorme invloed heeft op de hoeveelheid voedingsstoffen in het product?

Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor voorverpakt en bewerkt voedsel. Hoe langer voedsel bewaard wordt, des te sneller het de hoeveelheid voedingsstoffen in het product achteruit gaat. Het is tegenwoordig erg moeilijk om exact te achterhalen hoeveel voedingsstoffen er in je voeding zit.

4. Vegans en vegetariërs

Vegans en vegetariërs eten beiden geen vlees en vegans eten ook geen dierlijke producten zoals melk, eieren en kaas. In theorie zouden vegans en vegetariers al hun voedingsstoffen kunnen halen uit plantaardige producten, maar in de praktijk zie je vaak dat er soms een tekort optreedt aan o.a. vitamine B12 en ijzer. Op zo'n moment zouden zij ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van een voedingssupplement.

5. Op advies van de huisarts

In sommige gevallen worden voedingssupplementen aangeraden door de huisarts. Vaak gaat het hier dan om een tekort aan bijvoorbeeld ijzer, B12 of magnesium. Ook zie vaak dat mensen op leeftijd vaak vitamine D slikken op advies van de huisarts.

6. Een specifiek doel

Er zijn tegenwoordig veel verschillende supplementen op de markt, die speciaal ontwikkeld zijn voor één specifiek doel. Zo zijn er bijvoorbeeld natuurlijke slaapmiddelen, fatburners, anti-stress supplementen en producten die het concentratievermogen ondersteunen.

Dit soort supplementen is vaak samengesteld uit meerdere vitaminen, mineralen, kruiden en aminozuren. Wij bij natuurlijk presteren zijn gespecialiseerd in natuurlijke voedingssupplementen. Klik hier om onze producten te bekijken>> 
Reactie plaatsen
Cookies.
arrow_drop_up arrow_drop_down