Zijn voedingssupplementen wel veilig?

Voedingssupplementen zijn vrij verkrijgbaar in Nederland. De stoffen die gebruikt mogen worden in voedingssupplementen zijn namelijk veilig te gebruiken, mits deze in de juiste dosering worden gebruikt. Daar zijn zeer strenge regels voor waar iedere fabrikant mee te maken krijgt. Deze regels worden dan ook streng gehandhaafd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Veilig, maar lees goed

Voedingssupplementen zijn dus vrijwel altijd veilig te gebruiken, maar het is belangrijk om goed de gebruiksaanwijzing op de producten te lezen. In sommige gevallen moet je namelijk eerst een arts om toestemming vragen, aangezien sommige ingrediƫnten een wisselwerking kunnen hebben met bepaalde medicijnen.

Let op de dagdosering

Voedingssupplementen zijn geconcentreerde bronnen van voedingsstoffen. Hierdoor kun je van bepaalde voedingssupplementen ook teveel binnenkrijgen, als jij je niet houdt aan de maximale dagdosering. Het is volgens de wet verplicht om een maximale dagdosering op de verpakking te vermelden. Bekijk daarom altijd eerst de verpakking goed, voordat je het product gaat gebruiken. Zo voorkom je problemen en haal je het maximale uit het product.
Reactie plaatsen
Cookies.
arrow_drop_up arrow_drop_down