L-Theanine Omega-3: Wat is het en wat doet het?
02 mei 2018 
5 min. leestijd

L-Theanine Omega-3: Wat is het en wat doet het?

L-Theanine met Omega-3 vetzuren is een bekende combinatie in de wereld van voedingssupplementen. Alléén al in Nederland zijn er tienduizenden mensen die deze combinatie dagelijks innemen ter ondersteuning van hun concentratie, leerprestaties en geheugen.

Maar… voor wie is zo’n product geschikt? En waar moet je op letten bij het bestellen van L-theanine met omega-3? In dit artikel gaan we jou alles uitleggen over deze bijzondere combinatie van ingrediënten. Lees dit artikel heel aandachtig door, als je van plan bent om L-theanine met Omega-3 te gaan proberen.

Inhoud Artikel

 1. Wat is L-Theanine Omega-3?
 2. Ingrediënten in L-Theanine Omega-3 supplementen
 3. Soorten L-Theanine Omega-3
 4. De beste L-Theanine Omega-3
 5. Voor wie is het L-theanine Omega-3 pakket geschikt?
 6. Maar is het wel veilig voor kinderen?
 7. Hoe moet het L-Theanine Omega-3 pakket gebruik worden?
 8. Wat is de prijs?

Wat is L-Theanine Omega-3


De combinatie van L-Theanine met Omega-3 wordt vaak gebruikt, omdat het goed voor o.a. het functioneren van de hersenen*. Vaak worden er nog andere ingrediënten aan deze combinatie toegevoegd zoals Blauw Glidkruid en bepaalde B-vitaminen.

Hierdoor is dit middel ook goed voor het concentratievermogen, het geheugen en de leerprestaties.

Het fijne aan dit soort supplementen is dat het een natuurlijke manier is om de hersenfunctie te ondersteunen. Maar hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je kiest voor een product van hoge kwaliteit, zodat je maximale resultaten behaald.

(* claim DHA)

Ingrediënten in L-Theanine Omega-3 supplementen


Zoals we al aangaven, is de basis van dit soort supplementen altijd hetzelfde: omega-3 vetzuren met L-theanine & wordt hier vaak Blauw Glidkruid en/of vitaminen aan toegevoegd.

Om te begrijpen waarom het ene product beter is dan het andere, gaan we je eerst meer vertellen over de ingrediënten.

L-Theanine

L-theanine is een natuurlijk aminozuur dat voorkomt in groene en zwarte theebladeren. Dit stofje zorgt in thee voor de karakteristieke, bittere smaak in thee en is verantwoordelijk voor het ontspannende effect van een kopje thee.

Voor zover bekend is de theeplant (Camellia Sinensis) de enige plant, waarin dit natuurlijke aminozuur voorkomt. Vandaar dat deze natuurlijke stof is vernoemd naar de theeplant.

L-Theanine uit Groene Thee in L-Theanine Omega-3

Omega-3 vetzuren

Dit is een speciale groep vetzuren die bestaat uit drie varianten: EPA, DHA en ALA. Een hoge dosering DHA is het allerbelangrijkste in een L-Theanine Omega-3 supplement, omdat juist dit vetzuur goed is voor de hersenfunctie én de hersenen in het algemeen. DHA en EPA komen in hoge concentraties voor in vis.

Blauw Glidkruid (extra toevoeging)

Het Blauwe Glidkruid staat ook wel bekend als Scutellaria en wordt al sinds de tweede eeuw (!!) gebruikt door de bevolking van China. Door de nieuwe Europese wetgeving is het helaas niet toegestaan om een bepaalde werking toe te kennen aan dit natuurlijke ingrediënt.

Maar als je toch benieuwd bent, kun je ons altijd even een e-mailtje sturen (info@natuurlijkpresteren.nl). We beantwoorden graag al je vragen!

“Het Blauw Glidkruid wordt al 1900 jaar gebruikt in China”

B-vitaminen (extra toevoeging)

Het doel van dit supplement is natuurlijk het ondersteunen van de hersenfunctie. Door B-vitaminen toe te voegen aan dit supplement, versterk je deze werking.

Vitamine B3 en Biotine (B8) zijn namelijk o.a. goed voor de psychologische functie, de leerprestaties, het geheugen en de concentratie. In onze ogen is dit echt een heel waardevolle, effectieve toevoeging.

Soorten L-Theanine Omega-3


Er zijn tegenwoordig veel van dit soort supplementen op de markt. Het grootste verschil is vaak de “bron” van de omega-3, de hoeveelheid werkzame ingrediënten per dosering & of het supplement wel of geen vitaminen bevat.

De bron van Omega-3

De kwaliteit van de omega-3 vetzuren is erg belangrijk. De bron van omega-3 vetzuren moet van hoge kwaliteit zijn & moet daarnaast een hoge concentratie DHA bevatten.

In de praktijk zien we vaak dat er twee verschillende bronnen van omega-3 vetzuren worden gebruikt: “Vloeibare” (visolie) & “niet-vloeibare” omega-3 vetzuren (haringkuit).

 • Waarom niet-vloeibare Omega-3 vetzuren (haringkuit)? Fabrikanten denken vaak maar aan éen ding: gemakkelijk en goedkoop, om het vervolgens duur te verkopen. Er wordt in veel supplementen gekozen voor haringkuit omdat het “niet-vloeibaar” is & dus gemakkelijk te verwerken in één supplement. Het heeft een relatief lage concentratie DHA, waardoor het eigenlijk niet echt geschikt is voor dit soort supplementen.
 • Waarom vloeibare Omega-3 vetzuren? Hoge kwaliteit visolie is altijd vloeibaar en bevat een hoge concentratie DHA per dosering (220-250 mg). Wanneer je een L-Theanine Omega-3 supplement aanschaft, wil je natuurlijk ook écht de voordelen ervaren van Omega-3. Het is dus verstandig om altijd te kiezen voor een L-Theanine product in combinatie met een hoge kwaliteit visolie.

Verschil in werkzame ingrediënten

We zien ook vaak dat fabrikanten wél een product maken met L-theanine en omega-3, maar dat de doseringen zo laag zijn, dat het eigenlijk geen effect heeft. Het is daarom verstandig om goed naar de ingrediënten te kijken.

Let op dat er ongeveer 300 mg L-Theanine in zit per dosering & vermijdt producten met “haringkuit”, omdat dit een matige bron is van DHA.

“Visolie van hoge kwaliteit, bevat een hoge concentratie DHA. Een hoge concentratie DHA is erg belangrijk voor de werking van een L-Theanine Omega-3 supplement.”

Wel of geen vitaminen

Onze voorkeur gaat altijd uit naar de L-theanine Omega-3 supplementen met B-vitaminen. Het is een mooie aanvulling op de werking van het supplement. Het zorgt voor een extra ondersteuning van het geheugen, de leerprestaties en de concentratie.

De beste L-Theanine Omega-3


We hebben het eerder in dit artikel eigenlijk al een beetje verklapt… Maar de beste L-Theanine Omega-3 is wat ons betreft een samengesteld pakket van:

 • één supplement met “vaste” ingrediënten: L-Theanine, Glidkruid & B-vitaminen
 • één supplement op basis van hoge kwaliteit visolie incl. hoge concentratie DHA

Omdat nog maar zeer weinig supplementen voldoen aan de eisen voor een goed L-theanine Omega-3 pakket, hebben we uiteindelijk besloten om dit zelf te gaan ontwikkelen. Zo zijn we bij het volgende samengestelde pakket gekomen:

 • Alfa Focus (product 1) – Bevat 300 mg L-Theanine en 150 mg Blauw Glidkruid i.c.m. vitamine B3 en B8, ter ondersteuning van concentratie, leerprestaties en geheugen.
 • Ultra Omega-3 (product 2) – Bevat goede kwaliteit visolie met een hoge concentratie DHA, voor optimale effectiviteit. Ook hebben we vitamine E toegevoegd, ter bescherming van de kwaliteit van de visolie. Vitamine E werkt namelijk als een sterke antioxidant.

Voor wie is het L-theanine Omega-3 pakket geschikt


Het L-Theanine Omega-3 pakket van Natuurlijk Presteren is zeer breed inzetbaar en wordt inmiddels gebruikt door allerlei doelgroepen: kinderen, studenten, ondernemers en mensen met drukke kantoorbanen.

Het kan eigenlijk gebruikt worden door iedereen die een ondersteuning zoekt voor de concentratie, de leerprestaties en het geheugen. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor de hersenfunctie!

Is het veilig voor kinderen


Ja, zeker. L-Theanine, Blauw Glidkruid en Omega-3 zijn allemaal natuurlijke ingrediënten die niet schadelijk zijn voor het lichaam. Daarnaast hebben we de B-vitaminen veilig gedoseerd (100% ADH per 2 capsules).

In principe is het voor alle leeftijden veilig te gebruiken, maar we raden aan om het pas vanaf 4 jaar te gebruiken.

Hoe wordt het L-Theanine Omega-3 pakket gebruikt


Het is vrij simpel te gebruiken! Neem 2 capsules van het L-Theanine supplement (Alfa Focus) per dag in combinatie met één capsule van het Omega-3 supplement (Ultra Omega-3).

Bij kinderen raden we aan om eerst te starten met één capsules L-Theanine supplement in combinatie met één capsules Omega-3 supplement.

De prijs


Wanneer je opzoek bent naar zo’n samengesteld supplementen pakket, betaal je vaak al snel meer dan €40 tot €50 per maand. Dus, besloten wij ons eigen L-Theanine Omega-3 pakket samen te stellen.

Je kunt ons hoge kwaliteit “L-Theanine Omega-3 pakket” al gebruiken vanaf €26.50 per maand (6 maanden pakket). Wil je liever eerst een maandje proberen? Je kunt het dan ook éénmalig bestellen (1 maand pakket) voor €29.95. Klik hier om ons L-theanine Omega-3 pakket te bekijken >>

L-theanine omega-3

 

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Roy
Door

Roy

op 15 May 2018

Nice! Mooie blog erg informatief. Heb zelf ADHD dus ga dit maar eens proberen.

Frits
Door

Frits

op 31 Jan 2020

Lecitine óók interessant ! Frts :-)

Reactie plaatsen