Slaapmiddel zonder Recept: Wat zijn de Opties?
04 september 2019 
2 min. leestijd

Slaapmiddel zonder Recept: Wat zijn de Opties?

Er zijn veel slaapmiddelen zonder recept te verkrijgen. Zo zijn er veel verschillende kruiden die de nachtrust ondersteunen of kun je kiezen voor een product met melatonine. Daarnaast zijn er ook samengestelde producten met enkele of zelfs méér dan 10 ingrediënten. Maar waarom zou je een slaapmiddel zonder recept kopen? En wat zijn de voor- en nadelen van een slaapmiddel zonder recept? In dit artikel vertellen wij je alles over deze vrij verkrijgbare slaapmiddelen.

Waarom een slaapmiddel zonder recept


Een slaapmiddel zonder recept wil niet zeggen dat het illegaal is… (tenzij het een medicijn is dat je alléén met recept kunt krijgen natuurlijk). Veel mensen grijpen liever niet naar zwaardere middelen die je alleen met een doktersrecept kunt krijgen en kiezen daarom voor een middeltje dat vrij verkrijgbaar is. Middelen die vrij verkrijgbaar zijn, zijn vaak voedingssupplementen die over het algemeen veilig te gebruiken en hebben nauwelijks bijwerkingen.

Slaapmiddelen zonder recept


Er zijn veel verschillende slaapmiddelen die je gewoon in de winkel kunt kopen, zonder dat je een recept nodig hebt. We hebben de meeste bekende even voor je op een rijtje gezet:

Melatonine

Melatonine wordt ook wel het natuurlijke slaaphormoon genoemd. Dit stofje is natuurlijk en wordt door het lichaam zelf aangemaakt. Het verkort de tijd die nodig is om in slaap te vallen, waardoor je dus sneller in slaap valt.

Valeriaan

Valeriaan (Valeriana officinalis) wordt in Nederland veel gebruikt omdat het kan helpen ontspannen en de nachtrust ondersteunt. Doordat het geheel natuurlijk is, is het een erg populair slaapmiddeltje.

Passiebloem

Passiebloem staat bekend als een natuurlijke rustgever en kan op die manier helpen om de nachtrust te ondersteunen. Het wordt daarom ook veel gebruikt in natuurlijke producten die gebruikt worden in stress situaties.

Magnesium & Zink

Beiden zijn geen officiële slaapmiddelen, maar ik wil deze toch even benoemen. Magnesium wordt in het lichaam gebruikt om het natuurlijke slaaphormoon melatonine aan te maken en ondersteunt daarnaast de psychologische functie. Zink draagt bij aan een normale weerstand tegen stress.

Voor- en nadelen


Over de voordelen kunnen we heel kort zijn: het werkt & je hebt nauwelijks last van bijwerkingen. Daarnaast zijn de meeste middelen zonder recept geheel op natuurlijke basis en een stuk gezonder dan middelen op recept.

De nadelen van dit soort middelen zijn o.a. dat het vaak een aantal nachten duurt voordat het werkt. Daarnaast is een middel op recept vaak veel “zwaarder” waardoor een middel zonder recept in verhouding minder goed werkt. Maar ja, dat gaat ook gepaard met een hoop minder bijwerkingen natuurlijk.

Goed slaapmiddel zonder recept


Met al onze kennis die we hebben over natuurlijke slaapmiddelen, hebben we een product ontwikkeld met 12 ingrediënten (!!) die perfect op elkaar zijn afgestemd. Het bestaat o.a. uit Melatonine, Valeriaan, Tryptofaan, L-Theanine, Griffonia (5-HTP), Magnesium, Zink en vitaminen.

Inmiddels gebruiken 5000+ mensen in heel Nederland dit product! Dit samengestelde product is de beste keuze op gebied van natuurlijke slaapmiddelen. Het is namelijk niet nodig om alle ingrediënten los te kopen & wij hebben het al voor je samengesteld in de ideale verhouding.

Je hebt geen voorschrift nodig voor dit voedingssupplement en het is veilig. Het product kun je bekijken op onze website. Klik hier om het product te bekijken >>

Natuurlijke Inslaper en slaapmiddel


Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen