Slaapmiddelen

Wat zijn slaapmiddelen?

Slaapmiddelen zijn middelen die gebruikt worden om beter te slapen. Je kunt deze grotendeels onderverdelen in twee groepen: synthetische en natuurlijke slaapmiddelen. Vaak worden dit soort producten ingenomen in de vorm van een tablet of capsule. Ook zijn er tegenwoordig vloeibare variantensl, waarbij de werkzame stoffen worden opgelost in water.

Synthetische slaapmiddelen

Met deze producten worden nachtrust worden vaak medicijnen bedoeld zoals Oxazepam, Diazapam, Lorazepam en Zopiclon. In Nederland gebruiken honderdduizenden mensen dit soort middelen om beter te slapen. Best schokkend, wanneer je de bijwerkingen bekijkt: lichamelijke afhankelijkheid (verslaving), futloos, concentratieproblemen, somberheid, problemen met geheugen, coördinatieproblemen, benauwdheid en meer.

Natuurlijke slaapmiddelen

Dit soort natuurlijke slaappillen bevatten vaak kruiden, vitaminen, mineralen en een klein beetje melatonine. Het helpt het lichaam de nachtrust te ondersteunen op een natuurlijke manier. Dit soort middelen werkt (natuurlijk) minder goed dan de synthetische varianten... Maar, hebben dan ook nauwelijks bijwerkingen. Ook bestaan deze vaak uit alléén natuurlijke ingrediënten, waardoor veel mensen dit een stuk fijner vinden om te gebruiken.