5 Voordelen van Tarwegraspoeder in onze Green Juice
19 april 2019 
1 min. leestijd

5 Voordelen van Tarwegraspoeder in onze Green Juice

Tarwegraspoeder wordt gemaakt van de onbespoten bladeren van de gewone tarweplant. Deze plant wordt ook wel Triticum aestivum genoemd. Tarwegras wordt tegenwoordig veel gebruikt in Juice Bars, gezonde smoothies en is staat bekend om de hoge dichtheid aan hoogwaardige voedingsstoffen.

Dat laatste is ook één van de redenen geweest om tarwegraspoeder toe te voegen aan onze Green Juice. We willen namelijk zoveel mogelijk hoge kwaliteit voedingsstoffen verwerken in een portie. In dit artikel benoemen we 5 voordelen van tarwegraspoeder in onze Green Juice.

1 - Bron van essentiële aminozuren

Tarwegras bevat 17 verschillende aminozuren waarvan er 8 essentieel zijn. Met essentiële aminozuren bedoelen we aminozuren die het lichaam niet zelf aan kan maken. Het lichaam moet deze dus opnemen uit voeding, er is geen andere manier.

2 - Hoge concentratie chlorofyl

Chlorofyl is super gezond! Dit is een pigment in planten dat de groene kleur veroorzaakt. Je vind dit bijzondere stofje in hoge concentratie in allerlei soorten planten zoals spinazie, peterselie en boerenkool. Maar ook in bepaalde algen zoals spirulina en chlorella. Tarwegras bestaat voor zo’n 70% uit chlorofyl!

Spinazie Chlorofyl Tarwegraspoeder

3 - Uitstekende bron van vitaminen en mineralen

Tarwegraspoeder bevat een heel breed spectrum aan vitaminen en mineralen. Maar het is vooral rijk aan vitamine E, C en A en de mineralen ijzer, calcium en magnesium. Dit maakt dat dit bijzondere poeder een uitstekende toevoeging is aan onze HealthBoost Green Juice!

4 - Het is goed voor het immuunsysteem

Zoals we al aangaven is tarwegraspoeder een goede bron van o.a. vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd. Ascorbinezuur is goed voor het immuunsysteem en helpt zo bij het normaal functioneren van het natuurlijke afweersysteem. De voordelen van vitamine C zijn wetenschappelijk onderbouwd.

5 - Helpt bij het verminderen van vermoeidheid en moeheid

Tarwegraspoeder bevat een gezonde dosis ijzer. Het lichaam gebruikt ijzer o.a. bij het aanmaken van hemoglobine. Dit eiwit helpt bij het vervoeren van zuurstof door het lichaam, via het bloed. Om deze reden kan ijzer helpen bij het verminderen van vermoeidheid en moeheid!

Verschillende soorten green juices

Hier vind je een lijst van goede kwaliteit green juices. Ook onze green juice heeft een mooie plaats weten te bemachtigen in deze lijst met green juices.

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen