Wat is de werking van Rhodiola Rosea?

Wat is de werking van Rhodiola Rosea? Voornamelijk de wortelen van de Rhodiola Rosea plant worden al duizenden jaren gebruikt door allerlei volkeren wereldwijd. Om deze reden is de exacte werking van Rhodiola Rosea sinds enkele jaren ook veel onderzocht door wetenschappers.

Op internet is veel te vinden over de werking van Rhodiola Rosea en waar het allemaal voor gebruikt kan worden. Wij zijn voor jou de literatuur in gedoken om precies uit te zoeken wat er allemaal bewezen is rondom de werking van Rhodiola Rosea.
Met mentale en cognitieve prestaties worden de hersenfuncties bedoeld zoals leren, geheugen, concentreren en bijvoorbeeld een belangrijk tentamen maken.
Met de fysieke prestaties wordt alles bedoeld waar je het lichaam fysiek voor moet "werken". Denk hierbij aan bijvoorbeeld sporten of hardlopen.
Een adaptogeen is een stof die bijdraagt aan het in evenwicht houden van fysiologische processen. Dit klinkt erg moeilijk, maar eigenlijk wil het zeggen dat het bijvoorbeeld rustgevend werkt in stress situaties en omgedraaid.
Met het hart en vasculaire systeem wordt simpelweg hart- en bloedvaten bedoeld. Het "vasculaire systeem" is eigenlijk een moeilijk woord voor het bloedvatenstelsel.

*Deze onhold gezondsheidclaims worden momenteel nog gekeurd door de EFSA (bron EFSA geraadpleegd op: 31-01-2019)

 
Reactie plaatsen