Studiepillen: Welke Soorten zijn er Allemaal?
22 augustus 2019 
3 min. leestijd

Studiepillen: Welke Soorten zijn er Allemaal?

Studiepillen zijn capsules of pillen die gebruikt worden om het concentratievermogen te ondersteunen tijdens het studeren of werken. Inmiddels zijn er 100.000+ studenten in Nederland en België die regelmatig een studiepilletje pakken.

Dit varieert echter van natuurlijke, veilige middelen tot zware medicijnen en in sommige gevallen zelfs illegale drugs. In dit artikel gaan we je alles vertellen over deze studiepillen: Welke soorten zijn er? En welke studiepillen kun je gewoon veilig gebruiken?

Soorten Studiepillen


Als we het hebben over verschillende soorten studiepillen, bedoelen we alle soorten pilletjes die studenten, ondernemers en harde werkers gebruiken om zichzelf langer te concentreren.

Zo wordt er tegenwoordig (gelukkig) steeds meer gebruik gemaakt van legale, veilige middelen op natuurlijke basis. Maar helaas wordt er ook nog gebruik gemaakt van illegaal verkregen medicijnen en zelfs bepaalde harddrugs (!!) om langer te concentreren.

Drugs om beter te concentreren

Geloof het of niet, maar er zijn in Nederland studenten en ondernemers die Amfetamine (Speed) gebruiken om zichzelf langer te concentreren. Dit is vaak in de vorm van een pilletje & soms wordt het gesnoven. Schokkend, vind je niet?

Op de korte termijn zullen mensen best bergen werk kunnen verzetten, maar op de langere termijn is het zo schadelijk voor je hersenen, het hart en raak je afhankelijk van deze troep. Je raakt namelijk gewend aan het gevoel, de motivatie en de drive.

Hierdoor gaan gebruikers het steeds vaker innemen, waardoor ze uiteindelijk in een neerwaartse spiraal terecht komen. Als je de voor- en nadelen tegen elkaar afweegt, is het zeer onverstandig om dit soort middelen te gebruiken om jezelf langer te kunnen concentreren.

Illegaal verkregen medicijnen als studiepil

Uit een onderzoek in 2017 bleek dat 1 op de 4 studenten weleens Ritalin gebruikt heeft, om zichzelf beter te concentreren. Ritalin is de merknaam van het medicijn Methylfenidaat & heeft een soortgelijke werking als Speed.

Mensen die ADHD of ADD hebben, worden rustig van het medicijn. Maar de afgelopen jaren wordt het ook veel gebruikt door studenten zonder ADHD of ADD. Deze Ritalin krijgen zij van mensen met ADHD/ADD of kopen het via internet op een dubieuze webshop, levensgevaarlijk!

Wanneer je medicijnen bestelt via internet, zonder dat je een recept hebt, heb je vrijwel altijd te maken met medicijnen uit het criminele circuit. Dit kunnen namaakmiddelen zijn, die niet eens de werkzame stof Methylfenidaat bevatten, maar iets dat er qua werking op lijkt. Je speelt met je leven, wanneer je illegaal medicijnen bestelt op het internet.

Naast dat de medicijnen die je koopt via internet, van slechte kwaliteit kunnen zijn, is het sowieso niet verstandig om Ritalin te gebruiken. Dit zware medicijn is namelijk niet voor niets alléén op doktersrecept verkrijgbaar.

Het mag namelijk alleen gebruikt worden onder toezicht van een professional & het kan veel ernstige bijwerkingen hebben zoals hartkloppingen, hartritmestoornissen, depressie en veel meer. Meer informatie over de bijwerkingen van Ritalin vind je hier.

Het is dus zeker niet aan te raden om medicijnen zoals Ritalin, Concerta, Modafinil en Armodafinil te gebruiken als een studiepil. Wanneer je toestemming hebt van een arts, kan dit natuurlijk wel.

Studiepillen op natuurlijke basis

Natuurlijke studiepillen worden in Nederland op grote schaal gebruikt. Er zijn tegenwoordig talloze merken en producten te vinden die de concentratie, het geheugen en de leerprestaties op een natuurlijke manier ondersteunen. Dit soort studiepillen vallen onder de natuurlijke nootropics & zijn vaak geheel veilig voor het lichaam, mits jij je houdt aan de maximale dosering natuurlijk.

De basis voor een natuurlijke studiepil is vaak de combinatie Cafëine en L-theanine in combinatie met kruiden, vitaminen en mineralen. Een kruid dat veel wordt toegevoegd aan dit soort studiepillen is Rhodiola Rosea. Dit kruid is goed voor de doorbloeding in o.a. de hersenen en draagt bij aan de mentale prestaties.

Als je een ondersteuning zoekt voor je concentratie, geheugen en de leerprestaties, adviseren wij om gebruik te maken van een studiepilletje op natuurlijke basis. Je zal positief verbaasd zijn van het effect van zo’n pilletje. Daarnaast heeft het nauwelijks bijwerkingen, mits je je aan de aanbevolen dosering houdt.

Onze natuurlijke studiepil


Onze studiepil op natuurlijke basis is een van de beste en meest verkochte studiepillen in heel Nederland en België. Het idee ontstond 3 jaar geleden en inmiddels zijn we al 3 verbeterde versies verder. We krijgen veel mooie, lieve en dankbare reacties van studenten, ondernemers en harde werkers uit het hele land… Super leuk!

Onze product “Concentratieboost” bevat de bekende combinatie Cafeïne & L-theanine in de ideale verhouding (1:2). Daarnaast maken we gebruik van een hoge dosering van het allerbeste Rhodiola Rosea extract (3% Salidroside) in combinatie met Magnesium, Zink en B-vitaminen.

Ben je benieuwd? Je kunt altijd een proefverpakking van 10 capsules bestellen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Zo hoef je nooit in één keer meteen 60 capsules te kopen, zonder dat je het getest hebt. Klik hier om onze studiepil “Concentratieboost” te bestellen >>

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen