Passiebloem

Wat is passiebloem (Passiflora)?

Wist je dat je de bloemen van de passiebloem (Passiflora incarnata) kunt eten? Deze bloem komt oorspronkelijk uit Amerika, maar is tegenwoordig ook veel in de Nederlandse tuinen te vinden. In de herfst groeien er passievruchten aan deze bloem. De bladeren van de plant kun je koken en gebruiken in een siroop of stamppot. Dat is weer eens wat anders dan andijvie of boerenkool! De bladeren van de passievrucht zijn supergezond, ze zitten vol met magnesium, choline, flavanolen, tannines en saponinen.

De werking van de passiebloem Passiflora

De missionarissen hebben de passiflora voor het eerst ontdekt in het Andesgebergte en waren direct onder de indruk van de prachtige bloem. Ze zagen de bloem als goddelijk symbool voor het lijden van Jezus Christus. Vandaar dat de naam van de bloem hiernaar verwijst. ‘Passie’ verwijst namelijk naar de passie en liefde van Christus. Je zou eerder verwachten dat het te maken heeft met de afrodiserende werking! Het tegenovergestelde is zelfs waar. Indianen uit Midden- en Noord-Amerika gebruikten de bloem namelijk om makkelijk in slaap te komen en beter tot rust te kunnen komen. Dit zijn nog steeds de twee belangrijkste redenen waarom je passiebloem Passiflora zou nemen. Het ondersteunt je namelijk uitstekend tijdens stress en spanning.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down