Wat is een goed slaapmiddel voor kinderen?

Wanneer je kind slecht slaapt, heeft dit een impact op het dagelijkse leven van zowel jou als je kind. Een goede nachtrust is namelijk van groot belang voor de ontwikkeling van je kind. In sommige gevallen kan het daarom goed zijn om je kind een natuurlijk slaapmiddel te geven, dat helpt sneller in te slapen en de nachtrust te ondersteunen.


Kinderen zijn nog volop in ontwikkeling en daarom is het verstandig om niet zomaar te beginnen met slaapmiddelen. Overleg dit altijd even met de huisarts en ga eerst kijken naar andere oplossingen.


Andere oorzaken...


In veel gevallen zijn er namelijk andere oorzaken voor de slaapproblemen van je kind. Denk hierbij aan: tot laat computeren, ongezond eetpatroon, onvoldoende lichaamsbeweging of laat op de avond gaan sporten/buitenspelen.


Als je geen mogelijke oorzaken kan vinden voor het probleem, zou je kunnen kijken naar een licht slaapmiddeltje. We hebben de natuurlijke slaapmiddelen voor je op een rijtje gezet.

1 - Valeriaan

Valeriaan wordt al eeuwen gebruikt! Het staat bekend om de rustgevende werking en ondersteunt op die manier de nachtrust. Het is veilig te gebruiken en geheel op natuurlijke basis. Hierdoor is het zeker een goed slaapmiddel voor kinderen.

2 - Melatonine

Iedereen kent dit stofje wel: net natuurlijke slaaphormoon. Laat je kunt dit 30 - 45 minuutjes voor het slapengaan innemen en je zal zien dat hij/zij een stuk sneller in slaap komt.

3 - Magnesium

Officieel is magnesium geen slaapmiddel, maar we wilde dit toch even in het rijtje benoemen. Een heel groot deel van de Nederlanders heeft namelijk een tekort aan magnesium, waaronder ook kinderen. Een kind heeft magnesium nodig om de psychologische functies te ondersteunen. Het wordt namelijk gebruikt bij talloze processen in de hersenen, waaronder de aanmaak van het natuurlijke slaaphormoon.

4 - Samengesteld supplement

Ook zou je kunnen kiezen voor een uitgebalanceerd, natuurlijk slaapmiddel met meerdere ingrediënten. Wij bij Natuurlijk Presteren hebben een natuurlijk slaapmiddel ontwikkeld dat geschikt is voor kinderen v.a. 12 jaar. Het bevat 12 ingrediënten waaronder: Valeriaan, Melatonine, Magnesium, Zink, L-Theanine en enkele belangrijke vitaminen. Het helpt o.a. sneller in te slapen en ondersteunt de nachtrust! Meer informatie over dit product vind je in onze webshop >> 


Natuurlijke Inslaper en slaapmiddel


 

Reactie plaatsen