Hoe kun je sneller inslapen?

Hoe kun je sneller inslapen?

Veel mensen hebben moeite met inslapen. Met inslapen bedoelen we de tijd die nodig is om in slaap te vallen. Een mens heeft gemiddeld 10 tot 20 minuten nodig om in slaap te vallen. Sommige vallen sneller in slaap, maar als het langer duurt dan 20 minuten kun je stellen dat je moeite hebt met inslapen. Wanneer je langere tijd moeite hebt met inslapen, kun je spreken van een probleem met inslapen.

Tips om sneller in te slapen

Snel inslapen heeft voornamelijk te maken met de hoeveelheid melatonine die je aanmaakt. Met slechts een aantal methoden kun je al sneller inslapen. We hebben enkele manieren op een rij gezet om sneller in slaap te vallen.

1. Kom voldoende in het zonlicht overdag

De aanmaak van melatonine is afhankelijk van zonlicht. Bij zonlicht wordt de melatonine aanmaak afgeremd en bij duisternis neemt de aanmaak van melatonine toe. Wanneer je heel de dag in kunstmatig licht zit, weet je lichaam niet of het dag of nacht is. Hierdoor kan de aanmaak van melatonine verstoord worden. Zorg er dus voor dat je voldoende in het zonlicht komt overdag.

2. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is niet alleen een geweldig middel tegen stress... Het zorgt er ook voor dat je 's avonds moe bent, waardoor je sneller in slaap valt. Ga bij voorkeur buiten bewegen, zo sla je twee vliegen in één klap.

3. Geen cafeïne na 15:00

Cafeïne vind je in hoge concentraties in koffie en energiedrankjes. Dit stofje maakt je alert en werkt opwekkend. En dat wil je juist niet hebben als je sneller in wilt slapen.

4. Natuurlijk slaapmiddel als inslaper

Een natuurlijk slaapmiddel kan helpen sneller in slaap te vallen. Ons natuurlijke voedingssupplement met 12 ingrediënten wordt inmiddels gebruikt door duizenden mensen in heel Nederland en België. Het bevat o.a. melatonine, dat helpt om sneller in slaap te vallen. Klik hier om dit product te bekijken >>

Natuurlijke Inslaper en slaapmiddel

Reactie plaatsen