10 Slaap Apps om beter te slapen
16 mei 2019 
6 min. leestijd

10 Slaap Apps om beter te slapen

De voordelen van een goede nachtrust zijn eindeloos, maar toch krijgen aanzienlijk veel mensen niet genoeg slaap. Een slaap app kan je hier goed bij helpen. We hebben de beste slaap apps voor je op een rij gezet, zodat je niet verder hoeft te zoeken.

De gevaren van te weinig slaap

Een structureel slaaptekort kan leiden tot gewichtstoename en obesitas, een hoge bloeddruk, diabetes, depressie, hartziekte, beroerte en je hebt een groter risico op overlijden. Bovendien wordt een slaaptekort geassocieerd met een verminderd immuunsysteem, een afname in cognitieve prestaties en een verhoogd risico op ongelukken.

Een goede slaap app kan jou een eind op weg helpen naar dromenland. Wij hebben de beste 10 voor je op een rijtje gezet.

1 - Relax melodies

De app Relax Melodies helpt je afscheid nemen van slapeloze nachten. Als je problemen hebt met ontspannen voordat je in slaap valt, dan is dit de app voor jou. 

Je kunt een aantal ontspannende geluiden selecteren die je helpen in slaap te vallen. Je kunt ook combinaties maken: kies voor natuurgeluiden in combinatie met een melodie en een mindfullness-meditatie. Dat wordt heerlijk slapen vannacht!

Relax Melodies App

2 - Sleep cycle Slaap App

Sleep Cycle is een app die bijhoudt hoe goed (of hoe slecht) je slaapt. De app meet ’s nachts hoe vaak je in een diepe of lichte slaap was. Zelf kun je notities toevoegen aan een dag, waardoor je in grafieken kunt bijhouden welke factoren (sporten, op tijd naar bed) invloed hebben op jouw nachtrust.

Doordat Sleep Cycle kan zien wanneer je in een diepe of lichte slaap bent, kan de app je ook in je lichtste slaapfase wakker maken. Zet een wekker voor de tijd dat je uiterlijk wakker wil worden, en de app zorgt ervoor dat je wakker wordt uit een lichte slaap. Dan ben je fris en uitgerust voor de komende dag.

Sleep Cycle slaap app

3 - Recolor

Kleurboeken voor volwassenen ken je misschien wel. Recolor is precies dat, maar dan in appvorm. In de app vind je meer dan 1.000 afbeeldingen die je rustig in kunt kleuren. Dat helpt je ontspannen en brengt je geest tot rust. Iedere dag verschijnen er nieuwe foto’s in de app. Als je voor het slapengaan eventjes Recolor erbij pakt, zul je zien dat je heerlijk in slaap valt!

Recolor slaap app

4 - Sleep Time

Sleep Time is een app die je slaap voor je bijhoudt. Door hun nauwkeurige en geavanceerde algoritme kunnen ze je slaap goed analyseren en inzicht geven in je slaappatroon. De app luistert via je microfoon mee en hoort wanneer je beweegt in je slaap. Al deze gegevens kun je de volgende ochtend terugvinden in gemakkelijk te lezen grafieken en diagrammen.

Net als Sleep Cycle kan het slimme alarm van Sleep Time je wakker maken tijdens het perfecte moment van je lichtste slaapfase.

Sleep Time Slaap app

5 - Pillow

Pillow is een geavanceerde slaap app die je slaap bijhoudt en analyseert. De app heeft een rustige interface die werkt met intuïtieve gebaren. 

De app gebruikt een algoritme in combinatie met bewegings- en geluidspatronen om jouw slaapsessie in kaart te brengen. Deze data worden omgezet in uitgebreide diagrammen waarin je je verschillende slaapstadia kunt vinden.

Pillow Slaap App

6 - Relax & Sleep Well Slaap App

Deze slaap app is gemaakt door de klinische hypnotherapeut en zelfhulpauteur Glenn Harrold. Met Relax & Sleep Well kun je ontspannen, angsten overwinnen en leer je gezonde slaapgewoonten aan. Je leert echt beter in te slapen met deze app.

In de app vind je vier gratis stressverlagende hypnotherapie- en meditatie-opnames. Als je daar niet voldoende aan hebt, kun je er nog eens 80 bijkopen. Er worden onderwerpen behandeld zoals slapeloosheid, angst, gewichtsverlies, opmerkzaamheid, zelfvertrouwen en zelfrespect.

Relax & Sleep Well Slaap app

7 - Digipill

Beter slapen, minder stress, afvallen en meer motivatie met de hulp van een digitale pil. Dat is wat Digipill voor je kan betekenen. Deze app wint zonder twijfel op het gebied van innovatie. Ze gebruiken een mix van taal en geluid om je geest te activeren, denkpatronen te veranderen en je welzijn te bevorderen.

Je kiest een audiopil op basis van wat je dan nodig hebt. Zet je koptelefoon op, sluit je ogen, en geniet. De eerste pil is gratis. Extra pillen kun je bijkopen in de apotheek, of je kunt je abonneren op herhaalrecepten.

Digipill slaap app

8 - Good Morning Alarm Clock

Deze app helpt je uitgerust op te staan en zorgt ervoor dat je je alerter voelt als je opstaat. De Good Morning Alarm Clock heeft namelijk een slim alarm, die je wakker maakt tijdens je natuurlijke waakfase.

De app is makkelijk in gebruik en geeft je belangrijke statistieken over de nacht ervoor. Die gegevens kun je terugvinden in eenvoudige slaapgrafieken, waar je ook je slaapduur en -kwaliteit terugvindt.

 Editors' ChoiceEditors' Choice Good Morning Alarm Clock Slaap App

9 - De “Pzizz” Slaap app

Pzizz is een slaap app gericht op slapen en dutjes doen, die je met een druk op de knop in slaap brengt. De app helpt je om snel in slaap te vallen, in slaap te blijven en wakker te worden met een fris gevoel.

Deze app gebruikt de wetenschap van de psycho-akoestiek. Dit is een tak van de psychologie die klankperceptie en de fysiologische effecten ervan onderzoekt. Deze slaap app heeft dynamische droomlandschappen ontwikkeld die je helpen in slaap te komen of blijven op ieder moment in je slaapcyclus.

Pzizz Slaap App

10 - Noisli

Noisli is een slaap app die je helpt te ontspannen met behulp van omgevingsgeluiden en kleuren die voor innerlijke rust zorgen. De app helpt je door afleidende achtergrondgeluiden weg te nemen. Dan kun je je tijdens het werk veel beter concentreren! Ook kan de app een relaxte geluidsomgeving creëren voor yoga, meditatie en slaap. Hierdoor ga je zeker beter slapen!

Net als Relax Melodies, laat Noisli je een persoonlijke combinatie van geluiden maken. Combineer echo’s van regen, wind, onweersbuien, bladeren en waterstromen met een drukte op de koffiebar en witte ruis om je perfecte stressvrije atmosfeer te creëren. Sla je favoriete combinaties op en deel ze met vrienden en collega’s.

Noisli Slaap App

Natuurlijk Slaapmiddel voor de nachtrust

Een natuurlijke slaapmiddel kan het lichaam ondersteunen tijdens de nachtrust. Voor een goede nachtrust heeft het lichaam namelijk ook de juiste voedingsstoffen nodig. Ons product Nachtrust en Stemming Premium bevat 12 natuurlijke ingrediënten. Het ondersteunt de nachtrust en helpt je sneller in slaap te vallen. Klik hier voor meer informatie over Nachtrust & Stemming Premium >>

Natuurlijke Inslaper en slaapmiddel

 

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen