GABA met L-Theanine: Waarom deze Combinatie?
08 juni 2019 
1 min. leestijd

GABA met L-Theanine: Waarom deze Combinatie?

De supplementen combinatie GABA met L-Theanine wordt steeds bekender en wordt steeds vaker gebruikt door mensen over de hele wereld. En dat vinden wij niet heel gek. Het is namelijk een erg prettige combinatie van ingrediënten. In dit samenvattende artikel gaan we je vertellen waarom wij dit zo’n prettige combinatie vinden, welke extra ingrediënt wij hebben toegevoegd aan deze combo én wat GABA nou precies is.

De werking van GABA en L-Theanine

Ikzelf gebruik GABA met L-theanine weleens voor het slapen gaan of wanneer ik het soms veel te druk heb, waardoor mijn hoofd een beetje “overloopt” van dingen die ik nog moet doen. De GABA met L-theanine in ons assortiment bevat namelijk naast de L-theanine en GABA ook de actieve vorm van Vitamine B6, ook wel Pyridoxaal-5-fosfaat (P5P) genoemd.

Deze bioactieve vorm van vitamine B6 is o.a. goed voor de psychologische hersenfuncties zoals de leerprestaties, de geestelijke veerkracht en helpt bij het in balans houden van de hersenen. Zeker wanneer je het druk hebt, helpt het mij daarom enorm.

Dat is ook deze reden waarom ik GABA met L-theanine en B6 zo’n enorm fijne combinatie vind van ingrediënten. Maar, wat is GABA nou precies? In het volgende hoofdstuk gaan we je meer vertellen over dit bijzondere ingrediënt.

GABA in het lichaam

GABA wordt ook wel Gamma-Aminoboterzuur genoemd. Het is een lichaamseigen stof en wordt in het lichaam gebruikt als neurotransmitter. Een neurotransmitter is een soort signaalstofje dat wordt gebruikt om zenuwimpulsen over te dragen tussen zenuwcellen.

GABA heeft in de hersenen een remmende werking. Zo kan GABA dus helpen in allerlei soorten stress situaties en wanneer je bijvoorbeeld ergens gespannen voor bent. Over de GABA in supplementen mag volgens de nieuwste Europese wetgeving niks gezegd worden. Dat vinden wij ronduit vreemd… Enorm veel mensen hebben namelijk veel baat bij zo’n supplement.

Is GABA met L-theanine natuurlijk en veilig

GABA is een lichaamseigen stof, L-Theanine komt voor in groene theebladeren en de vitamine B6 in ons product is de bioactieve vorm, die ook op deze manier in het lichaam voorkomt. Ons GABA-supplement is dus volledig natuurlijk én daarnaast ook veilig te gebruiken voor kinderen vanaf 1 jaar. Alhoewel de ingrediënten veilig zijn voor kinderen vanaf 1 jaar, adviseren wij het pas te gebruiken vanaf 4 jaar i.v.m. de capsules.

Proberen

Ben je benieuwd naar ons supplement op basis van L-Theanine en GABA? Of zou je gewoon wat meer informatie willen over dit natuurlijke product? Klik dan hier om direct het product te bekijken in de webshop >>

GABA met L-theanine


Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Mariska
Door

Mariska

op 10 May 2022

Mag je dit gebruiken in combinatie met een SSRI?

Reactie plaatsen