Serotonine Supplementen: Welke soorten zijn er?
13 juni 2019 
1 min. leestijd

Serotonine Supplementen: Welke soorten zijn er?

Serotonine supplementen zijn voedingssupplementen die over het algemeen goed zijn voor de gemoedstoestand. De ingrediënten in deze supplementen spelen een rol bij de aanmaak van het gelukshormoon (serotonine) in de hersenen.

Maar er zijn tegenwoordig al veel van dit soort serotonineboosters op de markt. Maar welke soorten zijn er nou precies? In dit artikel vertellen we je welke serotonine supplementen het meest worden gebruikt.

5-HTP

5-HTP is een afkorting van 5-hydroxytryptofaan. Dit stofje wordt ook door het lichaam zelf aangemaakt vanuit L-tryptofaan. In de hersenen wordt 5-HTP gebruikt als bouwsteen voor het gelukshormoon serotonine.

Wanneer je gebruik wilt maken van zo’n soort supplement, zorg dan altijd dat je een natuurlijke variant besteld. De stof 5-hydroxytryptofaan wordt namelijk ook vaak op synthetische wijze geproduceerd.

Er zijn niet veel natuurlijke bronnen van 5-HTP. Vaak wordt het geëxtraheerd uit de zaadjes van de Griffonia Simplicifolia plant. Hoe hoger de concentratie 5-HTP, hoe hoger de kwaliteit van het natuurlijke extract is.

Vitamine B1, B3 en B6

Deze B-vitaminen worden door het lichaam gebruikt als “hulpstof” (=katalysator) bij het aanmaken van serotonine in de hersenen. Zo helpen vitamine B1 en B3 bij het vrijmaken van L-tryptofaan uit eiwitten, die we via de voeding binnen krijgen.

Daarnaast helpt vitamine B3 bij het aanmaken van 5-HTP uit L-tryptofaan & helpt vitamine B6 weer bij de aanmaak van serotonine. En dat is dan ook meteen de reden waarom wij een natuurlijke vorm van 5-HTP hebben gecombineerd met vitamine B6 in onze Serotonine Booster.

Magnesium

Magnesium is een enorm belangrijk mineraal voor onze gezondheid en de psychologische functies. Het is namelijk betrokken als “hulpstof” bij de aanmaak van veel verschillende neurotransmitters.

Zo speelt het bijvoorbeeld een rol bij de omzetting van serotonine in melatonine & in mindere mate bij de aanmaak van serotonine vanuit 5-HTP. Magnesium verdient daarmee dus een plaats in het rijtje serotonine supplementen.

Natuurlijke Serotonine Booster

Onze natuurlijke serotonine booster is een combinatie van natuurlijke 5-HTP (98% extract uit Griffonia Simplicifolia) in combinatie met vitamine B6. Deze combinatie is door het toevoegen van B6 o.a. goed voor de stemming, een heldere geest, de gemoedstoestand en de geestelijke balans.

Meer informatie over dit serotonine supplement vind je op onze webshop. Klik hier om direct naar de webshop te gaan >>

Serotonine Supplement

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen