4 redenen waarom het Serotonine verhoogt als je regelmatig sport!
23 april 2019 
1 min. leestijd

4 redenen waarom het Serotonine verhoogt als je regelmatig sport!

Je kent het gevoel wel: Totaal geen zin om te gaan sporten… Maar als je thuiskomt na die work-out voel jij jezelf als herboren. En niet alleen na het sporten voel je jezelf beter… Als je regelmatig sport zit je veel lekkerder in je vel. Dit heeft grotendeels te maken met de verhoging van het serotonine in de hersenen. In dit blogartikel benoemen wij 4 redenen waarom het serotoninegehalte verhoogt als je (regelmatig) sport.

1 - Direct na het sporten komen er gelukshormonen vrij

Wanneer je klaar bent met sporten beloont je lichaam je met een flinke dosis gelukshormonen: dopamine, serotonine en endorfine. Deze stofjes, ook wel neurotransmitters genoemd, zorgen voor een prettig, energiek gevoel.

2 - Sporten zorgt voor minder stress

Het is wetenschappelijk bewezen dat regelmatig sporten zorgt voor minder stress. En laat nou net stress een grote oorzaak zijn van een verminderde aanmaak van serotonine. Dus doe jezelf een plezier en ga regelmatig even een blokje hardlopen of schrijf je in bij een plaatselijke sportclub. Wanneer je dus regelmatig gaat sporten, verhoog je indirect ook de natuurlijke aanmaak van dit gelukshormoon.

3 - Door regelmatig te sporten slaap je beter

Wanneer je regelmatig sport, slaap je beter. En laat nou net voldoende slapen een erg belangrijk factor zijn voor de aanmaak van serotonine. Wanneer je uitgerust bent en minder stress hebt, verhoogt de aanmaak van serotonine in de hersenen. Je voelt je fit, goed en vrolijker dan normaal.

4 - Nog meer serotonine door buiten te sporten

In ons artikel “Serotonine verhogen met deze 6 natuurlijke manieren” benoemen we sporten en buiten zijn al als twee natuurlijke manieren om het serotonine te verhogen. Maar wat als je deze twee nou combineert? Dat zorgt voor een extra verhoogde aanmaak van het gelukshormoon.

Van nature horen mensen eigenlijk niet binnen te zitten… In landen waar het vaak, lang achter elkaar donker is… Zijn mensen gemiddeld gezien véél ongelukkiger. Het zonlicht doet dus écht wat met je lichaam. Wie wordt en nou niet vrolijk van een lekker zonnetje in combinatie met de frisse buitenlucht?

De Nr.1 Serotonine Booster van NL

SeroBoost is onze natuurlijke serotonine booster. Het bevat o.a. 5-HTP uit een natuurlijke bron: 98% Griffonia Simplicifolia extract. De zaden van die plantje bevatten van nature een hoge concentratie 5-HTP. Ook hebben we vitamine B6 toegevoegd, waardoor het goed is voor o.a. de stemming en de gemoedstoestand. Ben je benieuwd naar dit product? Bekijk onze serotonine booster in de webshop >>

Serotonine Booster

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen