Gezond afvallen? Zo doe je dat!
06 april 2019 
2 min. leestijd

Gezond afvallen? Zo doe je dat!

Regelmatig doen mensen pogingen om gezond af te vallen. Vaak worden er dan allerlei (ongezonde) diëten geprobeerd. Zo starten ze bijvoorbeeld vaak een koolhydraatarm dieet.

Maar… Je kunt ook op een gezonde manier afvallen door jezelf gewoon een gezond eetpatroon aan te leren. Bij gezond afvallen is het dus belangrijk om bewust te worden van je eetpatroon, eetgedrag en de valkuilen die erbij komen kijken. In dit artikel leg ik je uit hoe je dat doet!

Gezond afvallen

Gezond afvallen hoeft echt niet moeilijk te zijn. Het is belangrijk om eerst kritisch naar je eetpatroon een levensstijl te kijken. Hou je wel van een hapje eten buiten de deur met een lekker wijntje erbij? Dan is het vooral belangrijk dat je er van bewust bent dat dit niet meehelpt wanneer je wil afvallen. Hoe meer zicht je hebt op je levensstijl, hoe beter je foute eetpatronen kunt herkennen.

Als je gezond wil afvallen is het dus belangrijk dat je bereid bent om bewust te kiezen voor een gezondere levensstijl. Vaak is hiervoor verandering van het eetpatroon noodzakelijk, om zo jezelf een gezonde levensstijl aan te leren. Kortom, gezond afvallen betekent dus vooral het bewust worden van aangeleerde (slechte) eetpatronen die doorbroken moet worden.

Gezond afvallen

Tips om gezond af te vallen

Maar hoe val je nou echt gezond af, zonder het volgens van een ongezond dieet? Nou… Ik heb een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je op een gezonde manier wat gewicht kwijt kunt raken.

– Drink genoeg (Water, geen alcohol.. haha)

Het is heel belangrijk om genoeg te drinken. Leer jezelf dit dus aan! Voorbeelden van gezonde dranken zijn veel water, smoothies of groene thee. Veel drinken helpt afvalstoffen weg te spoelen en honger te voorkomen.

– Kies voor gezonde tussendoortjes

Doe dit in de vorm van noten, rauwkost of fruit. Zo voorkom je bijvoorbeeld honger tussen de lunch en het diner.

– Sla nooit ontbijt over

Het is belangrijk om met een goed eiwitrijk ontbijt te beginnen. Dit kun je aanvullen met wat fruit, om direct wat energie je lichaam in te pompen.

– Koop geen ongezonde snacks

Het is verstandig om geen ongezonde dingen in huis te halen waarvan je de verleiding niet kan weerstaan. Kies gewoon gezonde alternatieven en vul daar je keukenkastjes en koelkast mee.

– Eet jezelf niet helemaal vol

Wanneer je aan het eten bent, duurt het even voordat je hersenen het seintje krijgen dat je vol zit. Blijf jezelf dus niet helemaal vol stoppen met eten tot je echt niet meer kunt.

– Snack gezond tijdens het koken

Neem tijdens het koken alvast een lekker stuk komkommer of een peen. Door tijdens het koken een gezonde snack op te knabbelen, zorg je ervoor dat je een stuk minder eet bij het diner.

Natuurlijke Fatburner - Dé manier om gezond af te vallen

Onze fatburner is een natuurlijke mix van hoogwaardige plantenextracten, antioxidanten, vitamines en mineralen. Dit product is speciaal ontwikkeld om jou optimaal te ondersteunen tijdens het afvallen draagt en bij aan het instandhouden van normale bloedsuikerwaarden. Dit is erg belangrijk, vooral tijdens het diëten.

Wist je dat? Schommelingen in de bloedsuikerwaarden kunnen leiden tot eetbuien?

Daarnaast helpt dit ondersteunt draagt dit product bij tot gewichtsbeheersing en bevat het een breed spectrum aan vitamines en mineralen die bijdragen aan een gezonde spijsvertering én het verminderen van vermoeidheid…

natuurlijke fatburner gezond afvallen


Over de schrijver
Lars is biobased chemicus en heeft een onuitputtelijke interesse in voeding en wetenschap. Daarnaast verdiept hij zich graag in persoonlijke ontwikkeling en vind je hem regelmatig in de plaatselijke sportschool.
Reactie plaatsen