Natuurlijke fatburner? Deze ingrediënten werken
07 september 2018 
3 min. leestijd

Natuurlijke fatburner? Deze ingrediënten werken

Natuurlijke fatburners zijn fatburners die bestaan uit alleen natuurlijke ingrediënten. Dat klinkt natuurlijk allemaal leuk, maar werkt zo’n natuurlijke fatburner nou echt?

En waar moet een goede natuurlijke fatburner aan voldoen? En welke ingrediënten helpen daarbij? Hieronder geven we jou een mooi overzicht van waar je op moet letten, bij het aanschaffen voor zo’n natuurlijke vetverbrander.

Eigenschappen goede fatburner

Er zijn een aantal eigenschappen aan natuurlijke vetverbranders waarop je moet letten. Denk hierbij aan: het verhogen van de vetverbranding, het verminderen van de eetlust én trek in zoete etenswaren, een rustgevend gevoel, het ondersteunen van de spijsvertering én bescherming van jouw lichaam door middel van krachtige antioxidanten.

1. Verhogen vetverbranding

Een goede natuurlijke fatburner verhoogt de vetverbranding. Bepaalde natuurlijke ingrediënten zorgen voor een licht verhoogde hartslag en een licht verhoogde lichaamstemperatuur. Hierdoor verbrant jouw lichaam gedurende de dag extra calorieën zonder dat jij er iets voor hoeft te doen.

Daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat een speciaal stofje in Spaanse peper de vetverbranding verhoogt. Dit stofje heet capsaïcine en zorgt voor het “hete-effect” in je mond wanneer je een Spaanse peper eet.

spaanse peper natuurlijke vetverbrander

2. Verminderde eetlust

Een hoge vetverbranding is natuurlijk fijn, zo verbrand je gemakkelijk extra calorieën. Maar jouw lichaam raakt alleen gewicht kwijt, als je minder eet dan je verbruikt. Daarom moet een goede, natuurlijke fatburner zorgen voor een verminderde eetlust. Een natuurlijke vetbrander moet een bron van natuurlijke cafeïne bevatten zoals guarana, groene thee of koffie. Onze voorkeur gaat zéker uit naar groene thee, hier vertellen we later in deze blog meer over.

3. Minder trek in zoetigheid

Wanneer je aan het diëten bent, kan er plotseling een enorme trek ontstaan in zoetigheid. Door het afvallen is jouw lichaam van streek en kunnen hormonen uit balans raken. Ook is je bloedsuikerspiegel vaak lager dan normaal en dit samen kan zorgen voor een enorme trek in suiker en andere zoetigheid. Natuurlijke ingrediënten zoals het mineraal Chroom kunnen helpen bij het verminderen van de trek in zoetigheid.

4. Opwekkend maar ook rustgevend

Veel synthetische fatburners bevatten stoffen die ten eerste niet gezond zijn, en ten tweede het lichaam extreem oppeppen. Je slaapt slecht, je zweet veel en kan zelfs gaan trillen: vreselijk ongezond! Slapen is juist één van de belangrijkste ingrediënten om de stofwisseling te versnellen, en om in balans te blijven. Het is daarom belangrijk dat een natuurlijke vetverbrander niet té opwekkend werkt en ook zorgt voor een rustgevend gevoel.

Zoals we aangaven is groene thee onze favoriet bij het verminderen van de eetlust. Dit komt doordat het naast cafeïne ook een natuurlijke bron van L-theanine bevat. Dit stofje zorgt voor een kalmerend effect én helpt jou ook beter slapen. Het kalmerende effect van L-theanine vermindert ook de aanmaak van het stresshormoon. WIN-WIN situatie dus!

5. Ondersteuning spijsvertering en energieniveau

Een goede natuurlijke fatburner moet daarnaast ook een flinke dosis vitamines bevatten. Doordat je minder eet en actief bezig bent en soms stress ervaart (sporten, minder eten) kan het zijn dat je bepaalde vitamines extra nodig hebt, om goed te kunnen functioneren. Bepaalde B-vitamines kunnen helpen bij stress situaties, dragen bij aan een gezond energieniveau én ondersteunen de spijsvertering optimaal.

6. Bescherming

Het is altijd fijn om jouw lichaam extra te beschermen! Zeker in tijden van stress (sporten, afvallen) heeft jou lichaam extra bescherming nodig tegen schadelijke stoffen (vrije radicalen). Antioxidanten kunnen helpen om deze schadelijke stoffen onschadelijk te maken. Enkele natuurlijke bronnen van sterke antioxidanten zijn: (groene)thee, druivenpit, citrus, blauwe bes, kers en allerlei soorten groente en fruit.

Onze ultieme natuurlijke fatburner

Wij van Natuurlijk Presteren hebben een natuurlijke fatburner in ons assortiment! Alle ingrediënten zijn natuurlijk, en van de hoogste kwaliteit. Ons product bevat:

  1. Groene thee extract (50% polyfenolen)
  2. Spaanse peper extract
  3. Banaba extract
  4. Chinese wilgenboom extract
  5. Antioxidanten (citrus, druivenpit, groene thee en vitamine C)
  6. Vitamines (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12, C en K1)
  7. Mineralen (Chroom en jodium)

Het belangrijkste voordeel van deze fatburner is dat het de vetverbranding ondersteunt, zonder het opgejaagde gevoel. Momenteel is onze fatburner uitgeroepen tot één van de beste fatburners van Nederland door infofitness.nl: toonaangevende website in de supplementen branche. 

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen