Weinig energie tijdens het afvallen? Dit kun je er tegen doen!
17 juli 2020 
3 min. leestijd

Weinig energie tijdens het afvallen? Dit kun je er tegen doen!

Het is niet raar om weinig energie te hebben wanneer je net bent begonnen met het volgens van een dieet om gewicht te verliezen. Wanneer je gewicht wilt verliezen, moet je er namelijk voor zorgen dat je minder energie binnen krijgt. En dat zorgt er weer voor dat je ook weinig energie hebt…

Kortom, een lusteloos en vermoeid gevoel tijdens het afvallen hoort er bij. Maar… Wat kun je er nou tegen doen? Dat leg ik je in dit artikel uit!

Zorg voor voldoende slaap

Het klinkt misschien heel logisch, maar als je meer energie nodig hebt tijdens het afvallen dan is het belangrijk dat je voldoende slaapt. Wanneer je een dieet gaat volgen of opeens intensief gaat sporten, kost dit je lichaam extra energie. Vooral in de beginperiode is het belangrijk dat je lichaam extra rust krijgt om op te laden en te herstellen. Dit zorgt voor meer energie overdag!

Een regelmatig slaapritme is essentieel tijdens het afvallen. Probeer iedere avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan en elke ochtend rond dezelfde tijd op te staan.

Let op wanneer je eet

Wanneer je weinig energie hebt tijdens het afvallen, is het niet alleen belangrijk wat je eet maar ook wanneer je eet. Zorg ervoor dat je geen honger krijgt, door je eetmomenten te verdelen over meerdere momenten op de dag. Naast je gebruikelijke 2 tot 3 eetmomenten, kun je nog tussendoortjes nemen. Zo zorg je voor 6 tot 7 eetmomenten op een dag. Doordat je maag gevuld blijft, beschikt je lichaam constant over genoeg energie en voorkom je een vermoeid en lusteloos gevoel.

Eet veel vezels

Dat je weinig energie hebt tijdens het afvallen, komt omdat je lichaam het signaal van vermoeidheid afgeeft wanneer je te weinig energie binnen krijgt. Het lijkt je lichaam een goed idee om rustig aan te doen, omdat er te weinig calorieën beschikbaar zijn. Hierdoor is het belangrijk om veel vezels te eten.

Vezels zijn heel moeilijk voor je lichaam om te verwerken maar ze bevatten over het algemeen wel veel energie. Deze calorieën komen geleidelijk vrij, waardoor ze niet snel worden omgezet naar lichaamsvet. Daarnaast duurt het hierdoor weer een tijd voor je voordat je weer nieuwe energie nodig hebt.

Ook houden vezels je stofwisseling op gang, waardoor je lichaam makkelijker vet verbrand. Voorbeelden van vezelrijke producten zijn volkorenproducten, groente en fruit.

Zorg voor voldoende beweging

Door te bewegen wordt je inderdaad moe, maar beweging is ook een belangrijke bron van energie. Vooral heel zwaar sporten zorgt ervoor dat je uitgeput raakt. Daar is niks mis mee, maar vervolgens vraagt je lichaam weer om extra energie om weer te herstellen. Als je wilt afvallen is het belangrijk om een balans te vinden tussen sporten en beperkt eten.

Wanneer je kiest voor een minder intensieve manier van bewegen, zal dit juist helpen bij vermoeidheid tijdens het afvallen. Zeker wanneer je dit regelmatig doet. Daarnaast verbrand je met minder intensief sporten wel minder calorieën, maar kom je wel meer in de buurt van optimale vetverbranding.

Drink genoeg water

Net als te weinig (of onregelmatig) eten, kan ook te weinig drinken zorgen voor weinig energie tijdens het afvallen. Dit komt omdat vermoeidheid een gevolg kan zijn van uitdroging. En dit vermoeide gevoel door uitdroging treedt al vaak op voordat je dorst krijgt.

Water drinken is daarnaast ook belangrijk om je stofwisseling op gang te houden en om gifstoffen uit je lichaam af te voeren.

Wat te doen bij weinig energie tijdens het afvallen

Stoppen met het volgen van je dieet kan een optie zijn, maar dan behoud je die kilo’s natuurlijk gewoon. Wel kun je dus zorgen dat je voldoende slaap krijgt en voldoende water drinkt. Ook is het dus belangrijk om op te letten wat je eet en wanneer je eet. Wanneer dit nog niet genoeg is voor je, kun je kiezen voor supplement dat ondersteuning kan bieden tijdens het afvallen.

Fatburner

Onze natuurlijke Fatburner is speciaal ontwikkeld om je lichaam te ondersteunen tijdens het afvallen. Dit product bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten, welke geselecteerd zijn op basis van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast ondersteunt het product je lichaam op verschillende manieren:

  • Vermindert vermoeidheid en ondersteunt het energieniveau
  • Ondersteunt de vetbranding en stofwisseling
  • Helpt bij in stand houden van normale bloedsuikerspiegel
  • Biedt bescherming tegen oxidatieve schade

B-complex

Ook kan een vitamine B-complex veel voordelen bieden tijdens het afvallen. Het helpt namelijk om vermoeidheid te verminderen door de natuurlijke energie in je lichaam te activeren. Daarnaast is het goed voor de spijsvertering en ondersteunt het de fysieke en mentale balans.

Over de schrijver
Lars is biobased chemicus en heeft een onuitputtelijke interesse in voeding en wetenschap. Daarnaast verdiept hij zich graag in persoonlijke ontwikkeling en vind je hem regelmatig in de plaatselijke sportschool.
Reactie plaatsen