4 manieren om snel in slaap te vallen
08 augustus 2019 
2 min. leestijd

4 manieren om snel in slaap te vallen

Iedere avond lig je uren wakker… Je staart naar de klok en wordt al moe van het idee dat je er over 4 uurtjes al uit moet. Waarom val je niet gewoon “net als iedereen” binnen enkele minuten in slaap? Je bent niet alleen…..

Een groot deel van de mensen in Nederland heeft moeite met het inslapen. Lang wakker liggen is niet alléén slecht voor je humeur. Het beïnvloed bij een grote groep mensen ook hun dagelijks leven op een negatieve manier. In dit artikel benoemen we 4 manieren om snel in slaap te vallen!

1 - Beweeg overdag in de buitenlucht

Overdag bewegen in de buitenlucht, om beter te slapen? Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar onderzoek heeft aangetoond dat sporten en bewegen goed is voor de nachtrust. Daarnaast is het belangrijk om overdag voldoende blootgesteld te worden aan zonlicht. Zonlicht stimuleert namelijk het dag- en nachtritme van je lichaam. Hierdoor ben je fitter overdag & slaap je beter ’s nachts.

2 - Vermijd cafeïne en geraffineerde suiker

Vermijd cafeïne-houdende drankjes na 3 uur ’s middags! Wat veel mensen namelijk niet weten is dat cafeïne ongeveer 5 uur lang werkt. Hierdoor blijf je dus minimaal 5 uur in een actieve staat, waardoor je moeilijker in slaap komt.

Probeer daarnaast het eten van producten met veel geraffineerde suikers zoals koekjes, snoep, chocola en frisdranken zoveel mogelijk te verminderen. Als je toch zin hebt in iets zoets, kies dan eerder voor een banaan of een ander stuk fruit dat je lekker vindt.

De suiker in koekjes, snoep en frisdranken word razendsnel opgenomen, waardoor er in korte tijd enorme hoeveelheden insuline worden afgegeven. Dit verstoort de hormoonhuishouding en kan zorgen voor gewichtstoename.

3 -  Gebruik de 4-7-8 ademhalingstechniek

Deze techniek wordt o.a. gebruikt door militairen in oorlogsgebieden. Na wat oefenen zou je binnen 1 minuut in slaap kunnen vallen. Wij hebben het voor je getest en de resultaten waren verbluffend. Het is wel belangrijk om dit minimaal twee keer per dag te oefenen. Maar hoe voor je deze ademhalingstechniek uit?

  • Adem 4 seconden lang, zo diep mogelijk in.
  • Houdt je adem daarna 7 seconden lang in.
  • Adem vervolgens 8 seconden lang uit
  • Herhaal deze stappen, totdat je in slaap valt

Sluit je ogen bij het uitvoeren van deze ademhalingsoefening, luister aandachtig naar je eigen ademhaling en ga in een comfortabele houding liggen. Deze techniek zorgt ervoor dat je lichaam geheel tot rust komt, waardoor je uiteindelijk in slaap valt.

4 - Sneller in slaap met een natuurlijk slaapmiddeltje

Pas alsjeblieft op met synthetische slaapmiddelen van de huisarts. Ze zijn verslavend, verdoven je en doen meer kwaad dan goed. Een natuurlijk slaapmiddeltje kan je namelijk ook helpen om sneller in slaap te vallen. Kies altijd voor een product dat melatonine bevat met eventueel wat vitaminen en mineralen.

Ikzelf ben biochemicus en heb recentelijk zelf een natuurlijk slaapmiddel ontwikkeld op basis van 12 natuurlijke ingrediënten. Inmiddels gebruiken meer dan 5000+ mensen in heel Nederland dit product en krijg ik super mooie en lieve reacties van mensen. Als je benieuwd bent, kun je altijd even het product bekijken in onze webshop. Klik hier voor meer informatie >>

Natuurlijke Inslaper en slaapmiddel

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen