Wat is Blauw Glidkruid en welke Werkzame Stoffen bevat het?
26 april 2019 
1 min. leestijd

Wat is Blauw Glidkruid en welke Werkzame Stoffen bevat het?

Wat is Blauw Glidkruid? Blauw Glidkruid, of Scutellaria Galericulata, is een plant die houdt van natte en stenige grond en te vinden is in bijvoorbeeld de duinen. Het kruid heeft blauwe lipvormige bloemen (vandaar “Blauw Glidkruid) en is makkelijk in de tuin te kweken. In dit artikel vertellen we je meer over dit kruid, waar het vandaan komt en welke werkzame stoffen in dit ingrediënt zitten.

Waar komt Blauw Glidkruid vandaan

Blauw glidkruid doet het goed in nattere grond, bijvoorbeeld in moerasbossen of langs het water. Deze variant van glidkruid komt vooral in het noordelijk halfrond voor en kun je zelfs in Nederland en Vlaanderen vinden. Ook de Amerikaanse variant is gek op een natte, moerasachtige bodem en komt vooral in het oosten van Noord-Amerika voor. Tot slot komt het Chinese glidkruid vooral voor in Siberië, maar hij is ook te vinden in Rusland, Mongolië, Japan, China en Korea. Al met al houdt glidkruid dus van een nattere, maar koudere omgeving.

Blauw Glidkruid

De werkzame stoffen in Blauw Glidkruid

Bij het Chinese glidkruid zijn de werkzame stoffen vooral te vinden in de wortel van de plant. Volgens wetenschappelijk onderzoek bevat de wortel van Scutellaria baicalensis flavonoïden wogonine, norwogonine, oroxyline A en baicaleïne en het plantensterol β-sitosterol.

Van Scutellaria lateriflora, de Amerikaanse variant, wordt vooral de plant gebruikt. Men gebruikt de hele bovengrondse plant als die aan het einde van zijn bloeiperiode zit. In deze plant zitten deze flavonoïden: scutellarine, scutellareïne, baicaline, baicaleine, wagonine, apigenine, hispiduline en luteoline. Daarnaast bevat het ingrediënt iridoíden zoals catalpol en zijn de etherische oliën limoneen, terpineol, betahumuleen en caryafylleen in de plant te vinden. Tot slot bevat het tanninen en resine.

De kruising van beide varianten, Blauw Glidkruid, heeft naar verwachting dezelfde werking als de andere twee varianten. Gezien de planten zo sterk op elkaar lijken, zullen de werkzame stoffen in deze plant hoogstwaarschijnlijk overeenkomen met die in de andere twee versies.

Wegens nieuwe Europese wetgeving mogen wij niet verder in gaan op de werking van deze werkzame stoffen in Blauw Glidkruid

Blauw Glidkruid (Scutellaria Galericulata) als natuurlijk supplement

Ons product Alfa Focus bevat een combinatie van Glidkruid, L-theanine en B-vitamines (Biotine, B3) ter ondersteuning van het concentratievermogen, de leerprestaties en het geheugen. Het wordt inmiddels door talloze mensen in heel Nederland gebruikt: ondernemers, studenten en mensen met kantoorbanen. Benieuwd naar dit product? Bekijk Alfa Focus op onze webshop >>
Glidkruid met L-theanine Kopen

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen