De voordelen van grasgevoerd collageen
15 augustus 2023 
2 min. leestijd

De voordelen van grasgevoerd collageen

Wie graag collageen zou gebruiken, doet er goed aan om te kiezen voor grasgevoerd collageen. Dit is afkomstig van runderen die lekker buiten hebben gelopen en alleen maar gras hebben gegeten. Hierdoor weet je zeker dat deze dieren een goed leven hebben gehad en dat het collageen dat jij gebruikt, vrij is van pesticiden en andere schadelijke stoffen.

Collageen kan afkomstig zijn van verschillende dieren. Maar rundercollageen (dat wordt gemaakt van koeienhuiden) komt voor een groot deel overeen met wat ons lichaam zelf aanmaakt. Daardoor is het goed opneembaar.

Ben jij dus op zoek naar een collageen supplement, dan is grasgevoerd collageen een goede optie. Het heeft veel voordelen vergeleken met collageen dat verkregen wordt uit afval van de bio-industrie.

1. Vrij van pesticiden

Het is belangrijk dat het supplement dat je neemt geen schadelijke stoffen bevat. Dieren in de bio-industrie worden gevoerd met mais en graan. Hierbij worden vaak allerlei pesticiden gebruikt, zoals bijvoorbeeld glyfosaat en arseen.


Omdat de dieren granen eten die hiermee behandeld zijn, krijgen ze deze binnen en ze komen uiteindelijk in de botten en huid terecht. Op die manier kan ook het collageen supplement deze pesticiden bevatten.

Wist je dat? Andere schadelijke stoffen die in collageen supplementen terecht kunnen komen, zijn zware metalen, zoals cadmium, lood en kwik.

2. Geen gebruik van antibiotica

Grasgevoerde runderen krijgen geen antibiotica toegediend, stoffen die anders ook in het collageen supplement terecht kunnen komen. Dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de koeien. Antibiotica zijn schadelijk voor de darmflora, dus de dieren zelf zijn gezonder, maar ook als gebruiker wil je natuurlijk niet onbewust antibiotica binnen krijgen [1].

3. Geen hormonen

Koeien in de bio-industrie krijgen allerlei middelen om ze maar dikker te laten worden en groter te laten groeien. Hierbij wordt ook het gebruik van hormonen niet geschuwd. Deze worden vaak aangebracht op de huid van runderen. Dit betekent dat deze hormonen ook in een collageen supplement terecht kunnen komen.

Bij grasgevoerde runderen komt dit gelukkig niet voor, ze mogen vrij en blij zo groot groeien als ze van nature doen. Dit is vanzelfsprekend ook het beste voor de dieren en hun welzijn. Als jij kiest voor een grasgevoerd collageen supplement, weet je zeker dat hier geen hormonen in zullen zitten.

4. Verhoogd dierenwelzijn

Een ander groot voordeel van een grasgevoerd collageen, is dat de dieren een fijn leven hebben gehad. Grasgevoerde runderen kunnen lekker vaak naar buiten, genieten van zon, wind en vrijheid om zich heen. Daarbij komt dat ze gezonder eten, want ze krijgen behalve gras ook andere planten en kruiden binnen. Door te kiezen voor grasgevoerd collageen, kies je eveneens voor verhoogd dierenwelzijn.


5. Duurzamer

Runderen die grasgevoerd worden, hebben ook als pluspunt dat ze een lagere carbon footprint hebben. Dit betekent dat het op deze manier houden van koeien minder slecht is voor het milieu. Ze dragen bij aan het behoud van een gezonde bodem en de mest van de koeien zorgt voor een goede, natuurlijke voeding.

6. Betere kwaliteit

Wil je een collageen supplement van hoge kwaliteit, dan is het ook het beste om collageen te gebruiken van grasgevoerde runderen. Deze dieren leefden in een gezondere en stabiele omgeving, waarbij ze zoveel mogelijk hun natuurlijke manier van leven konden aanhouden. Er is veel aandacht voor hun welzijn en voor de omgeving. Ze hebben ook veel minder last van stress.

Dit is wel anders in de bio-industrie, waar gebruik van medicatie, weinig frisse lucht en daglicht normaal is. De kwaliteit van normaal collageen is lager en deze wisselt ook meer. Een hogere levenskwaliteit voor de dieren zorgt ook voor een supplement van hoge kwaliteit.

Over de schrijver
Mirjam voelde zich als kind al verbonden met de natuur. Daaruit voortvloeiend komt een grote passie voor gezondheid, natuurlijke geneeswijzen en gezonde voeding. Verder is ze gek op lezen, yoga & schrijven. Als het lekker weer is buiten, gaat ze er graag op uit om nieuwe wandelpaden te ontdekken.
Reactie plaatsen