Lichaam ontgiften op een natuurlijke manier? Dit doe je met deze voeding!
03 april 2019 
in Voeding
1 min. leestijd

Lichaam ontgiften op een natuurlijke manier? Dit doe je met deze voeding!

Tegenwoordig is het populairder om het lichaam te ontgiften. Maar… Wanneer je denkt aan gezonder leven door te detoxen, denk je aan een volledige verandering van je levensstijl. Bij veel mensen zakt de moed in de schoenen als ze dat horen.

Dit is nergens voor nodig! Langzame verandering is dé beste manier om vooruitgang te boeken. Begin dus niet met stressdiëten, maar begin langzaam met het toevoegen van gezonde natuurlijke producten in je dieet. In dit artikel benoem ik een aantal manieren waarop je jouw lichaam kunt ontgiften op een gezonde en natuurlijke manier!

Groene thee met citroensap

Regelmatig een kop groene thee zou een gewoonte moeten worden. Drink je al veel thee? Dan is het een kleine stap om over te stappen. Groene thee is rijk aan antioxidanten en kan op die manier ontgiftend werken. De bittere smaak kun je verminderen door een beetje citroensap toe te voegen.

Een antioxidanten is een stofje dat het lichaam helpt beschermen tegen schadelijke stoffen (vrije radicalen). Antioxidanten maken deze vrije radicalen onschadelijk zodat zij geen schade meer aan kunnen richten aan lichaamsweefsels.

Citroensap ondersteunt de stofwisseling en bevat een hoge concentratie vitamine C. Vitamine C helpt bij het aanmaken van glutathion aan. Deze stof helpt bij het reinigen van de lever en helpt de darmen schoon te houden. Kortom, een perfecte combi met groene thee als het gaat om het ontgiften van het lichaam!

Broccoli of bloemkool

Broccoli helpt toxische stoffen te neutraliseren en verwijdert deze vervolgens uit je lichaam. Kortom, het is echt een ‘super ontgifter’! Deze groente bevat veel antioxidanten en basen-vormende stoffen, Hierdoor heeft broccoli ook een positief effect op het zuur-base evenwicht van je lichaam. Tenslotte zit broccoli nog eens boordevol vitamines!

Naast broccoli zit ook bloemkool vol met antioxidanten. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmend effect en ondersteunt het de natuurlijke reiniging van ons lichaam. Bloemkool staat bekend om zijn grote hoeveelheid glucosinolaten, welke helpen bij het ontgiften van het lichaam. Tenslotte bevat bloemkool ook veel vitamine C en vitamine K.

Lichaam ontgiften

Groene bladgroenten en kiemgroenten

Groene bladgroenten zijn erg effectief in het beschermen van de lever. Waarom deze groenten eigenlijk groen zijn? Dat komt door het chlorofyl. Chlorofyl is een erg effectief in het verwijderen van gifstoffen uit ons lichaam, zoals zware metalen. Daarnaast houdt het je bloed, lever, darmen en nieren schoon. Voorbeelden van groene bladgroenten zijn spinazie, rucola en paksoi.

Kiemgroenten bevatten een veel hogere concentratie micronutriënten dan groenten zelf. Daarnaast werken ze ontgiftend en houdt het de lichaamscellen langer gezond. Voorbeelden van kiemgroenten zijn alfalfa, tuinkers, taugé en preischeuten.

 

Over de schrijver
Lars is biobased chemicus en heeft een onuitputtelijke interesse in voeding en wetenschap. Daarnaast verdiept hij zich graag in persoonlijke ontwikkeling en vind je hem regelmatig in de plaatselijke sportschool.
Reactie plaatsen