Lichaam ontgiften met ontgiftingskuur?
04 mei 2018 
1 min. leestijd

Lichaam ontgiften met ontgiftingskuur?

Ontgiften of detoxen is het lichaam reinigen van afvalstoffen en gifstoffen. Vaak wordt dit gedaan met behulp van een ontgiftingskuur die bestaat uit:
1. voedingssupplementen die rijk zijn aan antioxidanten,
2. een sapkuur
3. een darmspoeling.

Maar zijn al die vormen van ontgiften met ontgiftingskuur wel gezond? En heeft het lichaam ontgiften ook echt effect? Wij leggen het hier voor je uit!

1 - Ontgiften met sapkuur

Het lichaam ontgiften met behulp van een sapkuur wordt op dit moment veel gedaan in Nederland. Er zijn talloze websites waar je een sapkuur kunt bestellen. Een sapkuur wil zeggen dat je enkele dagen (soms weken!!) alléén maar sap mag drinken van bepaalde groente- en fruitsoorten.

Het heeft niet alleen als werking om het lichaam te reinigen maar vaak ook om af te vallen. Het afvallen gebeurt echter niet per se door het “speciale sap” maar simpelweg omdat je niet eet.

Sapkuur Ontgiften

Hoe korter, hoe beter…

Een korte sapkuur (1 – 3 dagen) kan bij veel mensen zorgen voor een energie-boost, door de hoge concentraties vitamines, mineralen en antioxidanten. Ook kun je hiermee gemakkelijk wat gewicht kwijtraken. Bij een lange sapkuur (>3 dagen) begint het lichaam vaak zichzelf “te verteren” door het gebrek aan eiwitten en energie.

2 - Ontgiften met darmspoeling

Bij het ontgiften door darmspoeling wordt een slang rectaal ingebracht waarbij de dikke darm gespoeld wordt met lauwwarm water. Deze darmspoelingen moeten worden uitgevoerd door een expert op dit gebied. Het zou reinigend werken en het zou kunnen helpen bij het behandelen van talloze ziekten.

Weinig bewijs…

Hoewel veel mensen heilig overtuigd zijn bij het reinigen door darmspoelingen, ontbreekt elke wetenschappelijke onderbouwing…

3 - Ontgiften door voedingssupplementen

Ook ontgiften met behulp van voedingssupplementen is erg populair! Er zijn verschillende soorten kuren op de markt die jou een flinke boost geven en helpen bij het lichaam te ontdoen van gifstoffen. Onze 30-dagen-ontgiftingskuur kan gewoon gebruikt worden naast het gewone eetpatroon. Ook hoeft er geen slang ingebracht te worden zoals bij een darmspoeling! 😉

De meest complete formule!

Ons product bevat één van de meest uitgebreide, complete formules op de markt. Het bestaat uit 27 soorten groenten en fruit, hoge doseringen super foods, probiotica, enzymen, vitamines, mineralen, algen, groene thee en boordevol kruiden!

Dat is vast een heel gedoe..?

Het antwoord is: NEE! Het is een makkie, er zitten 30 doseringen in één pot van 10 gram. Doe iedere dag een maatschepje door de smoothie, in de yoghurt of los het gewoon op in water! Het heeft een heerlijke bosvruchten smaak en zorgt ervoor dat jij jezelf als herboren voelt tijdens én na de kuur! Ons product Healthboost is dé manier om op een voordelige manier uw lichaam te ontgiften met ontgiftingskuur.

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen