Green Juice: gezond en boordevol superfoods!
18 april 2019 
4 min. leestijd

Green Juice: gezond en boordevol superfoods!

Green Juices worden steeds populairder! En dat is niet zo gek, want deze sapjes zijn super gezond. Maar wat is het nou precies en wat zit er allemaal in zo’n Green Juice? In dit artikel gaan we jou dat allemaal uitleggen. We beginnen bij de basis…

Wat is een Green Juice

Een “Green Juice” betekent letterlijk vertaald gewoon “Groen Sapje”. Maar het is tegenwoordig meer dan dat. Deze term wordt namelijk gebruikt voor een bijzonder natuurlijk supplement in poedervorm. Dit poeder kun je oplossen in een glas water, waardoor er direct een lekker, gezond groep sapje ontstaat.

Wat dit nou zo bijzonder maakt, is de grote hoeveelheid super gezonde stoffen in slechts één drankje. Het poeder bestaat namelijk uit extracten van groenten, fruit, superfoods en talloze andere gezonde toevoegingen. Hierdoor kun je op een gemakkelijke manier aan een groot deel van je dagelijkse portie vitaminen, mineralen en antioxidanten komen.

Wat zit er in een Green Juice

In een Green Juice zit bijna teveel om op te noemen! Van tarwegras tot chlorella en van enzymen tot allerlei soorten groenten en fruit. En je zou denken dat zo’n groen sapje niet echt heel smakelijk is… Maar niets is minder waar. Onze variant op het groene sapje is ook nog eens super lekker om te drinken. Je hebt dus niet eens door dat je een gezond sapje aan het drinken bent. Dit zit er allemaal in:

Tarwegras

Tarwegras staat bekend als een van de meest complete superfoods wereldwijd. Het wordt door sommigen zelfs gezien als de meest voedzame superfood ter wereld. Het bevat o.a. hoge concentraties vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Acacia Arabica

In wateroplosbare vezels die in het lichaam gebruikt worden als voedingsbron voor goede bacteriën. De goede bacteriën helpen je lichaam gezond te houden. Acacia Arabica wordt gewonnen uit het gom van Acacia boom.

Appelvezel

Vezels zijn mega belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Ook komen veel mensen moeilijk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. Daarom besloten wij wat natuurlijke vezels uit appel toe te voegen aan onze Green Juice formule.

Appelvezel in Green Juice

Chlorella & Spirulina

Chlorella en Spirulina zijn misschien wel de bekendste superfoods van dit moment. Deze algen zitten namelijk boordevol hoogwaardige voedingsstoffen die je niet vaak vind in andere voedingsbronnen. Denk hierbij aan plantaardige omega-3 vetzuren en zeer hoge concentraties antioxidanten.

Acerola

Acerola is een bijzondere fruitsoort, welke ook wel de west-indische kers wordt genoemd. Het staat bekend om de enorm hoge concentratie ascorbinezuur (vitamine C) in het vruchtvlees. Deze concentratie vitamine C kan soms wel oplopen tot 5%.

Klik Hier om HealthBoost Green Juice te bestellen (met korting!) >>

Groene thee

Groene thee staat al duizenden jaren bekend om de voordelen die het met zich mee brengt. Ons groene thee extract dat we hebben toegevoegd aan de Green Juice is van hoge kwaliteit.

Druivenpit (95% OPC)

Druivenpit bevat een hoge concentratie oligomere proanthocyanidinen, ook wel OPC’s genoemd. Dit is een speciale groep antioxidanten met enorm veel voordelen. Zo helpen antioxidanten bijvoorbeeld om lichaamsweefsel te beschermen tegen vrije radicalen (schadelijke stoffen).

Druivenpit extract in Green Juice

Siberische Ginseng

Siberische Ginseng wordt al eeuwen gebruikt door de volkeren van Rusland en China. In ons product hebben wij het extract van de Siberische Ginseng wortel toegevoegd, welke o.a. goed is voor het immuunsysteem, de mentale gezondheid en de cognitieve prestaties.

Probiotica

Probiotica zijn zogenaamde “goede bacteriën” die het lichaam helpen met het verteren van voedsel. Wij hebben het gepatenteerde probioticum-complex Lactospore® toegevoegd aan ons product. Dit bestaat uit zogenaamde “stambacteriën” die sporen vormen die in de darmen en de maag aanwezig blijven.

Enzymen

Enzymen helpen om chemische reacties te versnellen. Zo helpen de enzymen in onze Green Juice met het afbreken van voedingsstoffen in het maag-darmkanaal, waardoor deze gemakkelijker kunnen  worden opgenomen. Wij hebben gebruik gemaakt van een gepatenteerd enzymen-complex: Digezyme®. Dit complex bestaat uit vijf verschillende enzymen: protease, amylase, lipase, lactase, cellulase.

Policosanol Complex

Policosanol complex wordt gewonnen uit suikerriet en bestaat uit een mengsel van alcoholen met lange koolstofketens. Wegens nieuwe europese wetgeving kunnen wij helaas geen voordelen van dit product benoemen.

27 soorten groenten en fruit

Van appel tot bloemkool en van peer tot boerenkool. De meest voedzame groenten en fruitsoorten wereldwijd hebben wij verwerkt in onze super gezonde Green Juice. Zo wordt het ineens een héél stuk gemakkelijker om aan jouw dagelijkse portie vitaminen en mineralen te komen uit een natuurlijke bron.

De exacte soorten groente en fruit veranderen weleens, maar ons product bevat in ieder geval extracten van: Boerenkool, spinazie, spruiten, tomaten, Framboos, druiven, veenbessen, blauwe bessen, kersen, aardbeien, bramen, ananas, appels, perzik, abrikoos, citroen, limoen, sinaasappel, bleekselderij, wortelen, kool en meer.

De smaak van een Green juice 

Als je al die supergezonde ingrediënten zo op een rijtje ziet staan, klinkt het niet erg smakelijk. En inderdaad, als je alléén deze ingrediënten gebruikt is het niet erg smakelijk. Daarom besloten wij daar iets aan te doen! We hebben de kracht van de natuur gebruikt om dit groene sapje in poedervorm toch lekker te maken. Maar hoe..?

Citroen-extract

Het natuurlijke citroen extract dat wij gebruikt hebben in onze green juice geeft het een heerlijk frisse smaak. Ondanks de diepgroene kleur, smaakt het niet écht naar groente en merk je niet eens dat je een supergezond sapje aan het drinken bent.

Stevia 98% Rebo A

Stevia 98% Rebo A is een natuurlijk zoetstofje dat wordt gewonnen uit de Stevia plant. Dit plantje wordt ook wel het honingkruid genoemd en groeit in Brazilië en Peru. Het heeft een natuurlijke zoete smaak, zonder dat er extra calorieën worden toegevoegd.

De Green Juice bestellen

Onze groene juice is één van de meest complete formules op de Nederlandse markt. Ook heeft onze juice als een van de weinige ook nog eens een lekkere smaak, waardoor je iedere keer weer uitkijkt om je sapje op te drinken. Klik op onderstaande afbeelding om onze HealthBoost Green Juice te bestellen!

Green Juice Korting


Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Anja de man
Door

Anja de man

op 29 Aug 2019

Ik heb de greenjuice gekocht.. moet erg wennen aan de smaak .kan je ook een schepje in de yoghurt doen ipv in water of sap?

Reactie plaatsen