Waarom Magnesiumbisglycinaat combineren met Magnesiumcitraat?
20 september 2019 
1 min. leestijd

Waarom Magnesiumbisglycinaat combineren met Magnesiumcitraat?

We kregen recentelijk een goede vraag van één van onze klanten. Zij bestudeerde de verpakking van ons magnesium supplement aandachtig en vroeg zich af waarom wij Magnesiumbisglycinaat combineren met Magnesiumcitraat.

Zij dacht altijd dat de -bisglycinaat een veel betere vorm van Magnesium is dan de -citraat. “Dus waarom zou je het dan combineren met een andere vorm van Magnesium?” vroeg ze. In dit artikel leggen wij je uit waarom dit erg gunstig is voor het lichaam.

Het verschil tussen Magnesiumbisglycinaat en -citraat


Laten we voorop stellen dat dit allebei enorm effectieve vormen zijn. Maar, er is wel degelijk een groot verschil tussen deze twee. Het verschil zit hem voornamelijk in de manier waarop het opgenomen wordt in de lichaamscellen.

Magnesiumbisglycinaat

Magnesiumbisglycinaat wordt door het lichaam gezien als een aminozuur, waardoor het nauwelijks competitie heeft met andere mineralen in het lichaam. Hierdoor wordt het vaak beter opgenomen dan bijvoorbeeld -citraat.

Uit onderzoek is ook gebleken dat de -bisglycinaat sneller in de hersenen wordt opgenomen dan in de spieren. Deze vorm is dus beter voor o.a. de psychologische functies zoals geheugen, concentratie en leerprestaties.

Magnesiumcitraat

Magnesiumcitraat heeft wel concurrentie met andere mineralen in het lichaam, waardoor het iets minder goed wordt opgenomen. Veel verschillende mineralen gebruiken namelijk dezelfde soort receptoren om een cel binnen te komen.

Uit onderzoek is gebleken dat juist Magnesiumcitraat sneller wordt opgenomen in de spieren dan in de hersenen, waardoor het dus juist beter is voor de werking van de spieren (ook hartspier).

De perfecte combinatie

De twee vormen van Magnesium zouden allebei graag samen in een lichaamscel terecht komen. Voor de lichaamscel staat een heel lange rij met andere mineralen…. De Magnesiumbisglycinaat, kan een andere ingang gebruiken dan de normale mineralen!

Hierdoor komt hij gemakkelijker in de lichaamcel, omdat hij geen competitie heeft met de andere mineralen. De -citraat moet nog een tijdje in de rij staan, waardoor hij er langer over doet om in de lichaamscel te komen.

Waarom deze twee vormen combineren


Beide vormen van Magnesium hebben andere eigenschappen. De ene variant (-citraat) wordt beter opgenomen in de spieren, terwijl de andere variant (-bisglycinaat) beter wordt opgenomen in de hersenen. Wanneer je opzoek bent naar een heel compleet Magnesium supplement, kun je deze twee het best combineren.

Wij hebben daarnaast Taurine, vitamine B6 en Vitamine D toegevoegd aan deze combinatie, voor een extra sterke werking. Als je benieuwd bent naar dit Magnesium supplement… Klik dan hier om het te bekijken in de webshop >>

Magnesium & Taurine

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen