Peptan Collageen Peptiden, wat zijn dat?
28 mei 2019 
2 min. leestijd

Peptan Collageen Peptiden, wat zijn dat?

Peptan Collageen Peptiden zijn Collageen Peptiden van het merk Peptan®. Dit soort peptiden wordt ook wel Collageen type 1 hydrolysaat genoemd. Dit betekent dat deze identiek zijn aan de peptiden die voorkomen in het menselijk lichaam. Peptan® is een bekende speler in de wereld van Collageen-producten en staat bekend om de uitzonderlijke kwaliteit, de hoge biologische activiteit en de hoge concentratie eiwit per dosering (97%).

Maar om te begrijpen waarom juist dit product op basis van collageen zo bijzonder is, moeten we je eerst meer gaan vertellen over Collageen Peptiden en Collageen in het algemeen. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat collageen is, waarom collageen peptiden erg belangrijk zijn en wat Peptan® nou zo bijzonder maakt.

Wat is Collageen

Collageen houdt heel jouw lichaam bij elkaar. Het zorgt voor structuur, elasticiteit en zorgt ervoor dat cellen netjes op hun plek blijven zitten.  Zonder collageen zou het lichaam als een pudding in elkaar zakken. Collageen komt het meest voor in verschillende soorten bindweefsels, waaronder huid, kraakbeen, gewrichtsbanden, botten en pezen.

Verschillende soorten cellen in het lichaam zijn betrokken bij de aanmaak van collageen uit collageen peptiden en aminozuren. Collageen peptiden en aminozuren moet je zien als bouwstenen voor collageen.

Wat zijn Collageen Peptiden

Collageen Peptiden zijn kleine moleculen, welke worden gevormd tijdens de afbraak (hydrolyse) van collageen. Collageen wordt in het lichaam met behulp van enzymen gehydrolyseerd in kleinere collageen peptiden. Dit proces wordt daarom een enzymatische hydrolyse van collageen genoemd.

Om voldoende Collageen aan te maken heb je dus voldoende Collageen peptiden nodig. Het nadeel is echter dat wij, als mensen, steeds minder collageen binnen krijgen via onze dagelijkse voeding. Collageen zit namelijk vooral in de “minder smakelijke” delen van het vlees dat we eten. Want zeg nou eerlijk… Eet jij nog weleens huid, pezen of taaie stukken kraakbeen?

Waarom de Collageen Peptiden van Peptan

Er is enorm veel kwaliteit in collageen peptiden. En wij bij Natuurlijk Presteren doen veel onderzoek om alléén de allerbeste ingrediënten te selecteren voor onze producten. Het gehydrolyseerde collageen van deze fabrikant kwam daarbij veruit als beste uit ons onderzoek. We zullen je vertellen waarom.

  1. Een unieke aminozuur samenstelling

Het bevat 18 verschillende soorten aminozuren die worden gebruikt als bouwstenen voor allerlei soorten weefsels in ons lichaam. De concentratie Glycine en Proline zijn in Peptan® wel 10 tot 20x hoger dan in andere soorten eiwitten.

  1. Peptan is speciaal ontwikkeld als voedingssupplement

Bij het ontwikkelen van Peptan® Collageen Peptiden was de bioactiviteit in het lichaam het meest belangrijke aspect. Hierdoor hebben ze een eindproduct weten te ontwikkelen met maximale effectiviteit en unieke gezondheidsvoordelen.

  1. Peptan is klinisch onderzocht en met mooie resultaten

Er zijn enorm veel soorten Collageen peptiden op de markt. Maar wat voor ons het verschil maakt met andere merken, is dat Peptan® hun product klinisch hebben laten onderzoeken. Als je benieuwd bent naar deze onderzoeken op gebied van huid en gewrichten, neem dan even contact met ons op.

Ons product Collageen Premium op basis van Peptan®

Collageen Premium is een product van hoge kwaliteit met een hoge concentratie Peptan®. Daarnaast bevat dit natuurlijke supplement ook Glucosamine en Vitamine C voor een extra sterke werking. Het heeft een lekkere smaak en is gemakkelijk te drinken! Hierdoor is het iedere dag een feestje om je dagelijkse portie Collageen Premium in te nemen! Zo is ons product o.a. goed voor de aanmaak van collageen in het lichaam. Bekijk de productpagina van Collageen Premium voor meer informatie >>

Peptan Collageen Peptide

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen