Acerola: De Vitamine C Bom in onze Green Juice
23 april 2019 
1 min. leestijd

Acerola: De Vitamine C Bom in onze Green Juice

Acerola is een van de meest gezonde fruitsoorten ter wereld. Het bevat namelijk enorm veel vitaminen en polyfenolen. Polyfenolen zijn super sterke antioxidanten met allerlei gezondheidsvoordelen. In dit artikel gaan je uitleggen waarom dit bijzondere vruchtje zo gezond is en waarom wij een extract van deze vrucht hebben toegevoegd aan onze supergezonde HealthBoost Green Juice.

Waar komt Acerola vandaan?

Acerola is een klein vruchtje dat ook wel West-Indische kers wordt genoemd. Het groeit voornamelijk in het Caribisch gebied en in het noorden van Zuid-Amerika. Ondanks de naam en de uiterlijke kenmerken van een westerse kers, is het officieel geen familie van de kers.

Waarom is Acerola zo gezond?

De Acerola is mega gezond! Het bevat een enorm hoge concentratie ascorbinezuur, ook wel vitamine C genoemd. Deze West-Indische kers kan tot wel 1864% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevatten per 100 gram. De voordelen van vitamine C zijn eindeloos!

Ook bevat dit vruchtje een hoge dosering polyfenolen én bevat het o.a. vitamine A, B1, B2 en foliumzuur. En alsof dat nog niet genoeg was, bevat Acerola ook enorm veel polyfenolen zoals chlorogeenzuur, pelargonidine, malvidine en tanninen.

Acerola eten doe je zo

Als je Acerola rauw wilt eten, moet je van zure vruchten houden. Door de grote hoeveelheden ascorbinezuur is het een redelijk zuur vruchtje. Ik zelf vind het lekker om dit vruchtje te gebruiken in een smoothie, het geeft namelijk een lekker frisse kick. Ook zou je de dit frisse vruchtje kunnen pureren en het vermengen met een klein beetje honing. Heerlijk over de yoghurt!

Een supergezonde toevoeging aan onze Green Juice

Aangezien dit vruchtje één van de meest gezonde vruchten op aarde is, konden wij het niet laten om dit toe te voegen aan onze Green Juice. Onze green juice zit namelijk boordevol met de meest gezonde superfoods ter wereld. In slechts 30 seconden per dag, maak je al een heerlijke groene smoothie van onze product HealthBoost Green Juice. Ben je benieuwd naar dit product? Bekijk onze Green Juice nu in de webshop >>

Green Juice met Acerola

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen