Eten tegen Keelpijn: 9 Soorten op een Rij
23 augustus 2019 
2 min. leestijd

Eten tegen Keelpijn: 9 Soorten op een Rij

Eten met keelpijn is een hel! Het doet pijn, niets lijkt te smaken en je hebt geen honger. In dit artikel benoemen we 9x eten en drinken tegen keelpijn. Wanneer je keelpijn hebt, is het belangrijk om voedingstoffen binnen te krijgen die kunnen helpen tegen de zwelling en die je immuunsysteem een boost geven. Vermijdt daarom junkfood en ga voor eten met een hoge voedingswaarde. Als je op dit moment keelpijn hebt en niet weet wat je moet eten, lees dan zeker dit artikel aandachtig door & bedank ons later.

1 - Zelfgemaakte fruitijsjes

IJsjes helpen goed tegen keelpijn, maar vermijdt de ijsjes met grote hoeveelheden suiker en vet.  Het perfecte eten tegen keelpijn is een zelfgemaakt fruitijsje! Maar hoe maak je dat precies? Heel simpel: pak een blender, giet er wat water in en voeg hier bosbessen, kersen of ander fruit aan toe dat je lekker vindt. Giet het in een ijsvormpje, even de vriezer in en klaar is kees.

2 - Groentesoep met knoflook, Kurkuma en Zwarte Peper

Een lekker warm groentesoepje is heerlijk als je keelpijn hebt. Maar als je nog wat knoflook, kurkuma en zwarte peper toe voegt, wordt het een krachtig wapen tegen keelpijn. Deze extra toevoegingen zitten namelijk boordevol antioxidanten en stoffen met een antibacteriële werking, die het lichaam helpen vechten tegen de bacteriën in je keel.

3 - Zoete aardappelpuree met kaneel

Gemakkelijk door te slikken en het is lekker zoet, met een vleugje kaneel. Zoete aardappel bevat o.a. vitamine A en C, die beiden het immuunsysteem ondersteunen. Daarnaast dit kaneel boordevol sterke antioxidanten, die helpen bacteriën en virussen af te weren. Het is daarom niet erg om flink wat kaneel door je zoete aardappelpuree te roeren: lekker & gezond

In ons artikel “6 Natuurlijke Manieren om je Immuunsysteem te versterken” vind je meer informatie over het versterken van je afweer.

4 - Kamillethee met citroen

Kamille kan helpen bij het ondersteunen van de nachtrust. En juist slaap is erg belangrijk als je keelpijn hebt. Door citroen toe te voegen aan de thee, voorzie je jouw lichaam van een flinke dosis vitamine C, dat het immuunsysteem ondersteunt. Daarnaast heeft vitamine C nog veel meer voordelen.

5 - Honing of thee met honing

Keelpijn gaat vaak gepaard met veel hoesten. Wanneer je keelpijn hebt, kan het eten van honing helpen de keelpijn wat te verzachten, waardoor je minder last hebt van het hoesten. Daarnaast is uit sommige onderzoeken gebleken dat rauwe honing ook kan helpen bacteriën te doden in je lichaam en keel. Zeker de moeite waard om te proberen dus!

6 - Smoothies

Vast voedsel blijft een dingetje als je keelpijn hebt. Het doorslikken van vast voedsel kan namelijk pijnlijk zijn. Je lichaam heeft echter wel grote hoeveelheden energie nodig, om zich te weren tegen de bacteriën in je lichaam. Zorg daarom dat je voldoende, gezonde voeding binnenkrijgt. Een smoothie kan daarom enorm helpen als je keelpijn hebt: vloeibaar, voedzaam en je kunt er van alles in kwijt dat je lekker vind.

7 - Gember

Verse gemberwortel heeft ontstekingsremmende eigenschappen en is daarnaast goed voor het immuunsysteem. Sommige vinden gember niet zo lekker en slaan het daarom ook met alle liefde over. Ons advies is om het toch toe te voegen aan je smoothie, thee of zelfgemaakte fruitijsjes. Doe het in kleine hoeveelheden, dan proef je het nauwelijks.

8 - Havermout met geprakte banaan

Havermout met geprakte banaan is mijn favoriet als ik keelpijn heb. Het is heel voedzaam en ondersteunt het immuunsysteem. Daarnaast kun je enorm veel gezonde dingen toevoegen aan de havermout. Ik vind het lekker om flink wat kaneel en pure chocola toe te voegen: supergezond en helpt je lichaam bij het vechten tegen de bacteriën.

9 - HealthBoost Green Juice

Ons natuurlijke supplement HealthBoost Green Juice is een sapje in poedervorm, dat boordevol antioxidanten, superfoods en 27 verschillende soorten groenten en fruit zit. Het is o.a. goed voor het immuunsysteem en de weerstand & is nog lekker ook. Als je een echte vitaminebom zoekt, zonder er veel moeite voor te doen, is dit écht wat voor jou.

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen