Haargroei Supplementen: Werken ze? En welke soorten zijn er?
20 augustus 2019 
2 min. leestijd

Haargroei Supplementen: Werken ze? En welke soorten zijn er?

Haargroei Supplementen vallen onder de haargroeimiddelen. Zo’n supplement wordt gebruikt om de haargroei te stimuleren of zorgt voor het behoud van een normale haargroei. Deze supplementen zijn de laatste jaren steeds populairder.

Maar werken deze supplementen voor de haargroei nou echt? En welke soorten zijn er allemaal te krijgen? In dit artikel gaan we je alles uitleggen over deze bijzondere groep supplementen.

Wanneer een haargroei supplement gebruiken


Veel mensen zijn tegenwoordig onzeker over hun haar. Er wordt gedacht dat factoren zoals sociale media grote invloed op deze onzekerheid hebben. Men krijgt continu alléén maar perfecte beelden te zien van vrouwen met glanzende bossen haar & mannen met een perfecte haargroei tot hun 75e.

Niet erg realistisch natuurlijk, want zowel mannen als vrouwen krijgen vaak al snel last van een verminderde haargroei. Dit resulteert bij mannen in een terugtrekkende haarlijn & bij vrouwen in dunner wordend haar.

In zulke gevallen kun je een haargroei supplement gebruiken die bijdraagt aan het behoud van een normale haargroei. Vaak zijn er geen wondermiddelen voor nodig, maar slechts een gezonde dosis vitaminen en mineralen.

Je haar heeft namelijk net als je spieren en hersenen, bepaalde voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Haargroei supplementen kun je daarom het best vergelijken met eiwitshakes voor de spieren & omega-3 capsules voor de hersenen.

Soorten haargroei Supplementen


Haargroei supplementen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er supplementen te koop speciaal ontwikkeld voor vrouwen of mannen. Maar ook zijn er supplementen die “uitwendig” worden gebruikt zoals shampo’s of spoelingen. Dit soort producten valt meer onder de verzorgingsproducten, maar we willen dit toch even benoemen.

Haargroeimiddelen en supplementen voor mannen

Mannen hebben een ander doel bij het gebruik van een haargroei supplement dan vrouwen. Het probleem bij mannen ligt vaak bij een terugtrekkende haarlijn en beginnende kaalheid. Hierdoor worden vaak ingrediënten toegevoegd, die goed zijn voor het behoud van een normale haargroei.

Enkele voorbeelden van dit soort ingrediënten zijn Biotine (vitamine B8), Seleen en Zink. Daarnaast worden vaak ook nog kruiden toegevoegd met veel potentie op gebied van haargroei. Helaas, mogen wij volgens de nieuwe Europese wetgeving niets vertellen over deze kruiden.

Haargroeimiddelen en supplementen voor vrouwen

Vrouwen gebruiken haargroeimiddelen en supplementen vaak voor het behoud van gezond, glanzend en dik haar. Vandaar dat de samenstelling dan vaak ook verschillend is van haargroei supplementen voor mannen. Ook bevatten dit soort supplementen voor vrouwelijk ook wat aminozuren, die nodig zijn voor het opbouwen van gezond haar. Bekijk ook ons haargroei supplement voor vrouwen.

Werken haargroei supplementen?


Haargroei supplementen kunnen zeker helpen bij het behouden van een normale groei, haardikte en gezond haar. Of je wel of niet snel kaal wordt, is grotendeels genetisch bepaald. Maar, een haargroei supplement kan je wel helpen om jouw haargroei zolang mogelijk gezond te houden. Ook bevatten dit soort supplementen vaak bouwstenen voor het haar, waardoor je dus niet snel voedingsstoffen te kort komt.

Daarnaast zijn er ook inmiddels veelbelovende kruiden ontdekt die de haargroei stimuleren. Helaas, mogen we wegens de nieuwe Europese wetgeving niet vertellen over deze veelbelovende kruiden.

Ons haargroei Supplement voor mannen


Ikzelf (Jochum Smid) ben biobased chemicus (Chemicus op biologische basis) en ontwikkel natuurlijke voedingssupplement. Ik ben hiermee begonnen omdat ik zag dat er maar weinig supplementen van goede kwaliteit te vinden zijn op de markt. Omdat er enorm veel vraag is naar haargroei supplementen voor mannen, hebben we sinds kort ook een haargroei supplement in ons assortiment van hoge kwaliteit.

Het is een enorm sterke combinatie van kruiden, vitaminen en mineralen & wordt inmiddels gebruikt door honderden mannen in NL en BE. Het supplement is goed voor de haargroei en haarsterkte. Als je meer wilt weten over die krachtige haargroei supplement voor mannen, klik dan hier om het supplement te bekijken >>

Haargroei Supplement Mannen

Over de schrijver
Jochum Smid is biobased chemicus en heeft zich volledig gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hij ontwikkelt en selecteert de voedingssupplementen bij Natuurlijk Presteren en heeft een passie voor biohacking, wetenschap en gezonde voeding.
Reactie plaatsen