Wat is BCM 95® Curcumine?

BCM 95® Curcumine is curcumine geformuleerd met kurkuma-olie. Het is een curcuminoïdencomplex met meer dan 95% curcuminoïden (waaronder curcumine, demethoxy curcumine en bisdemethoxy curcumine) dat beter wordt opgenomen dan de curcuminoïden in een standaard kurkuma-extract. Door een uniek productieproces zijn de curcuminoïden gebonden aan essentiële oliën, die de opname van curcumine in het lichaam verhogen. Deze essentiële oliën worden ook gewonnen uit de wortel van de kurkuma-plant. De biologische beschikbaarheid van puur curcumine is volgens het bedrijf achter BCM 95® Curcumine door toevoeging van kurkuma-olie verhoogd van 60-65% naar 90-97%.

Voordelen van BCM 95® Curcumine?

De werkzame stoffen in kurkuma zijn curcuminoïden. BCM-95® Curcumine bevat curcuminoïden en essentiële oliën uit de kurkuma wortel, zonder andere toevoegingen. Uniek aan BCM-95® Curcumine is dat het een veel hogere concentratie curcuminoïden bevat dan kurkuma poeder, dat als specerij verkrijgbaar is. Normaal kurkuma bevat slechts 2% curcuminoïden. BCM-95® Curcumine daarentegen bevat maar liefst 95% curcuminoïden.

Daarnaast is volgens het bedrijf achter BCM-95® Curcumine de opname van het product superieur ten opzichte van normaal kurkuma poeder, vanwege de binding met de etherische oliën. Naast het feit dat deze etherische oliën de opname van curcuminoïden verhogen, verlengen ze ook de tijd dat deze in het lichaam actief werkzaam zijn. Verder verhoogt BCM-95® Curcumine de opname van curcuminoïden zonder de toevoeging van piperine.

Nadelen van BCM 95® Curcumine?

Het is niet bewezen dat de essentiële oliën van kurkuma veilig zijn voor mensen. Daarnaast heeft kurkuma-olie een nadelig effect op de beschermende werking van curcuminoïden. Ook zijn de claims van het product echter gemaakt door de marketeers van het bedrijf achter BCM 95® Curcumine. De spectroscopische methode die ze gebruiken om het niet-geabsorbeerde curcumine in urine te bepalen, is gebaseerd op een niet-wetenschappelijke benadering.

Daarnaast zeggen ze dat niet-gemodificeerd curcumine een absorptiebereik heeft van 60-65%, terwijl dit volgens alle normen als een uiterst biologische verbinding zou kunnen worden beschouwd. Hierdoor zorgt ook deze meting voor twijfel bij de betrouwbaarheid van het protocol en de analytische methoden die werden gebruikt. Kortom, de studie die werd uitgevoerd om de biologische beschikbaarheid van alleen BCM-95® Curcumine te bewijzen door het bedrijf, is dus niet betrouwbaar.

BCM 95® Curcumine bijsluiter

Volgens de fabrikant bevat een dosering van 500 mg BCM 95® Curcumine 440 mg curcuminoïden. De biologische beschikbaarheid is 7-10 keer hoger dan regulier curcumine. Een dosering van het product staat dus gelijk aan 3080-4300 mg curcuminoïden. Het biologisch beschikbaar curcumine in het product omvat alle farmacologisch inactieve curcumine-conjugaten inclusief glucuroniden en sulfaten. De absorptie is verbeterd door micronisatie en kurkuma olie. Er zijn geen gegevens zijn over de veiligheid van chronische consumptie van kurkuma-olie. Ook de houdbaarheid van het product is niet bekend.

Het beste curcumine product

In een onderzoek van NutraCos uit 2015 zijn de volgende curcumine producten getest: BCM 95® Curcumine, CurcuWIN™ Curcumine, Theracurmin® Curcumine, Longvida® Curcumine, Meriva® Curcumine, CAVAMAX® W8 Curcumine en Curcuma C3 Complex® + Bioperine®. Uit dit onderzoek is gebleken dat Curcuma C3 Complex® + Bioperine® het beste curcumine product is.
Reactie plaatsen