Wat is Theracurcumin® Curcumine?

Theracurmin® Curcumine gebruikt eigen fabricagemethoden om de oplosbaarheid en biologische beschikbaarheid van curcumine te verhogen. Om Theracurmin® Curcumine te maken, wordt curcumine gemengd met een plantaardige gom (gum ghatti) en andere ingrediënten. Vervolgens wordt het product vermalen en gelijkmatig getransporteerd met een natte maalmolen om de deeltjesgrootte te verkleinen. Dit natuurlijke proces maakt gebruik van mechanische middelen om een sterk opneembare en stabiele colloïdale suspensie te produceren. Dit maakt Theracurmin® Curcumine, volgens de fabrikant, tot een van de meest biologisch beschikbare vormen van curcumine op de markt.

Voordelen Theracurcumin® Curcumine

Theracurmin® Curcumine vertegenwoordigt een belangrijke wetenschappelijke doorbraak in de farmacologie van curcumine, waarbij zowel dier- als mensstudies geen bijwerkingen en significant betere resultaten lieten zien dan andere curcumine-preparaten. Een homogenisator verspreidt deze deeltjes om een colloïdale suspensie te creëren, waardoor het supplement wateroplosbaar wordt. De combinatie van verminderde deeltjesgrootte en verbeterde oplosbaarheid zorgt ervoor dat een therapeutisch effectief niveau van curcumine wordt opgenomen in de bloedbaan, waar het uren aanhoudt.

Nadelen Theracurcumin® Curcumine

Theracurmin® Curcumine is een “verbeterd” curcumine product dat met behulp van nanotechnologie en waterdispersietechnologie claimt een 40 keer grotere biologische beschikbaarheid te hebben bij ratten en een 27 keer hogere biologische beschikbaarheid bij mensen in vergelijking met een onbewerkt kurkuma-extract . Deze technologie verhoogt echter alleen de farmacologisch inactieve curcumin-conjugaten, namelijk de glucuroniden en sulfaten.

Theracurcumin® Curcumine bijsluiter

Volgens de fabrikant bevat een dosering van 500 mg Theracurcumin® Curcumine 54 mg curcuminoïden. De biologische beschikbaarheid is 27 keer hoger dan regulier curcumine. Een dosering van het product staat dus gelijk aan 1458 mg curcuminoïden. Het biologisch beschikbaar curcumine in het product omvat alle farmacologisch inactieve curcumine-conjugaten inclusief glucuroniden en sulfaten. De absoptie is verbeterd door het toevoegen van curcumine nanodeeltjes met glycerine, gum ghatti en water. Er zijn geen gegevens zijn over de veiligheid van chronische consumptie van het product. Ook de houdbaarheid van het product is niet bekend.

Het beste curcumine product

Uit een onderzoek van NutraCos uit 2015 is gebleken dat Curcuma C3 Complex® + Bioperine® het beste curcumine product van de markt is van de volgende producten: CAVAMAX® W8 Curcumine, Meriva® Curcumine, Longvida® Curcumine, BCM 95® Curcumine, CurcuWIN™ Curcumine, Theracurmin® Curcumine en Curcuma C3 Complex® + Bioperine®.

Reactie plaatsen