Wat is Meriva® Curcumine?

Meriva® Curcumine is curcumine geformuleerd met fosfatidylcholine. Wat dit product doet, is de concentratie van de fase II-metabolische producten verhogen. Dit zijn de glucuroniden en sulfaten, oftewel de inactieve vormen van curcumine. Vetrijke voedingsmiddelen zijn rijk aan het metaboliet choline en de lipide fosfatidylcholine, het ingrediënt dat wordt gebruikt in Meriva® Curcumine. Darmbacteriën zetten fosfatidylcholine en choline om in trimethylamineoxide (TMAO). Circulerende niveaus van TMAO in het bloed kunnen bijdragen aan grotere bloedpropvorming in de bloedvaten en zouden kunnen leiden tot hartaandoeningen. Kortom, Meriva® Curcumine is een curcumine supplement met de mogelijk nare bijwerkingen.

Voordelen van Meriva® Curcumine

Volgens de fabrikant is Meriva® Curcumine het meest klinisch onderzochte en effectieve curcumine-product op de markt. Het is volgens hen aanzienlijk beter gebleken dan niet-geformuleerde curcuminoïdemengsels en de therapeutische gezondheidsvoordelen worden goed gedocumenteerd door veel klinische onderzoeken. Er is inderdaad bewezen dat curcumine (20%), fosfatidylcholine (40%) en microkristallijne cellulose de biologische beschikbaarheid van Curcuminoïden 29 keer verhoogt.

Nadelen van Meriva® Curcumine?

De bewering over biologische beschikbaarheid is echter gebaseerd op een enkele studie bij mensen, waarbij slechts negen proefpersonen waren betrokken. Deze mensen waren verdeeld over drie onderzoeksgroepen (elk drie proefpersonen). Studies naar deze 'verbeterde' vorm van curcumine bevestigen alleen de bekende ontstekingsremmende effecten van curcuminoïden, maar tonen geen bewijs van een verbeterde biologische beschikbaarheid aan. De uitgevoerde onderzoeken tonen alleen de eindpunten aan die zijn bereikt door eerdere onderzoeken met alleen curcuminoïden.

Meriva® Curcumine bijsluiter

Volgens de fabrikant bevat een dosering van 500 mg Meriva® Curcumine 100 mg curcuminoïden. De biologische beschikbaarheid is 29 keer hoger dan regulier curcumine. Een dosering van het product staat dus gelijk aan 2900 mg curcuminoïden. Het biologisch beschikbaar curcumine in het product omvat alle farmacologisch inactieve curcumine-conjugaten inclusief glucuroniden en sulfaten. De absorptie is verbeterd door fosfatidylcholine en microkristallijn cellulose. Van fosfatidylcholine in lecithine is bekend dat het trimethylamine-N-oxide produceert, waardoor het risico op bloedpropvorming en hart- en vaatziekten mogelijk toeneemt. De houdbaarheid van het product is niet bekend.

Het beste curcumine product

Uit een onderzoek van NutraCos uit 2015 is gebleken dat Curcuma C3 Complex® + Bioperine® het beste curcumine product is van de volgende producten: BCM 95® Curcumine, Theracurmin® Curcumine, CAVAMAX® W8 Curcumine, Longvida® Curcumine, Meriva® Curcumine, CurcuWIN™ Curcumine en Curcuma C3 Complex® + Bioperine®.
Reactie plaatsen