Wat is CurcuWIN™ Curcumine?

CurcuWIN™ Curcumine is een curcumine geformuleerd met de gepatenteerde UltraSOL™ Nutrient Technology. Dit is een moleculair dispersieproces dat de oplosbaarheid en biologische beschikbaarheid van lipofiele verbindingen en slecht geabsorbeerde voedingsstoffen verbetert. Door de formulering met deze technologie, bevat CurcuWIN™ Curcumine 20% meer curcuminoïden in de verhouding waarin ze van nature voorkomen in kurkuma volgens de fabrikant.

Voordelen van CurcuWIN™ Curcumine?

Het is klinisch bewezen dat CurcuWIN™ Curcumine de relatieve absorptie van totale curcuminoïden 46 keer verhoogt ten opzichte van een standaard kurkuma-extract. Daarnaast is er volgens de fabrikant uit onderzoek gebleken dat er significant meer curcuminoïden biologisch beschikbaar zijn dan in andere verbeterde vormen van curcumine.

Nadelen van CurcuWIN™ Curcumine?

De fabrikant van CurcuWIN™ Curcumine claimt een 46 keer grotere biologische beschikbaarheid van curcumonoïden te hebben in vergelijking met andere verbeterde vormen van curcumine zoals BCM-95® Curcumine of Meriva® Curcumine. Dit is echter niet klinisch bewezen, omdat het gebaseerd is op de inactieve fase II-metabolieten van curcumine.  Daarnaast gebruikt de fabrikant een onbekende UltraSOL ™ Nutrient Technology voor voedingsstoffen, die alleen de opname van farmacologisch inactieve curcumin conjugaten verhoogt zoals de glucuroniden en sulfaten.

CurcuWIN™ Curcumine bijsluiter

Volgens de fabrikant bevat een dosering van 500 mg CurcuWIN™ Curcumine 100-140 mg curcuminoïden. De biologische beschikbaarheid is 46 keer hoger dan regulier curcumine. Een dosering van het product staat dus gelijk aan 4600-6440 mg curcuminoïden. Het biologisch beschikbaar curcumine in het product omvat alle farmacologisch inactieve curcumine-conjugaten inclusief glucuroniden en sulfaten. De absoptie is verbeterd door middel van UltraSol™ nutrient technologie. Deze technologie bestaat uit een hydrofiele drager met cellulosederivaten en is natuurlijke antioxidant. Er zijn geen gegevens zijn over de veiligheid van chronische consumptie van het product. Ook de houdbaarheid van het product is niet bekend.

Het beste curcumine product

In een onderzoek van NutraCos uit 2015 zijn een aantal curcumine producten vergeleken: CAVAMAX® W8 Curcumine, Meriva® Curcumine, Longvida® Curcumine, BCM 95® Curcumine, CurcuWIN™ Curcumine, Theracurmin® Curcumine en Curcuma C3 Complex® + Bioperine®. Uit dit onderzoek is gebleken dat Curcuma C3 Complex® + Bioperine® het beste curcumine product is op de markt.
Reactie plaatsen