Wat is Curcuma C3 Complex® + Bioperine®?

Dit is een combinatie van twee gepatenteerde ingrediënten, namelijk Curcuma C3 Complex® en Bioperine®. Curcuma C3 Complex® is het best verkrijgbare curcuminecomplex op de markt, welke alleen de meest actieve curcuminoïden bevat. Dit zijn curcumine, demethoxy-curcumine en bisdemethoxy-curcumine. Curcuma C3 Complex® bestaat voor 95% uit deze bioactieve curcuminoïden, terwijl een onbewerkt kurkuma-extract maar voor 2-9% uit curcuminoïden bestaat.

Daarnaast is Bioperine® het best verkrijgbare zwarte peper extract op de markt. Bioperine® is extreem zuiver en klinisch getest, waardoor het veilig is om te gebruiken. De combinatie van de twee extract zorgt voor een verbeterde biologische beschikbaarheid van 276 keer ten opzichte van een onbewerkt kurkuma-extract dat gestandaardiseerd is op 95%.

De reden dat de combinatie van Curcuma C3 Complex® en Bioperine® wel de biologische beschikbaarheid verhoogt van de juiste metabolieten, is dat BioPerine® bestaat uit piperine. Hiervan is bekend dat het de vorming van fase II-metabolieten remt vanwege glucuronidering. Piperine vermindert de glucuronidering door de niveaus van endogeen glucuronzuur te verlagen.

Voordelen Curcuma C3 Complex® + Bioperine®?

Het grote voordeel aan de combinatie van Curcuma C3 Complex® en Bioperine® is dat het klinisch bewezen is dat de biologische beschikbaarheid wordt verhoogt. In deze klinische testen werd de toename van curcumine zelf gemeten en niet die van de fase II-metabolieten. Dit is wel het geval bij veel andere kurkuma-extracten die verkrijgbaar zijn. Deze extracten hebben inderdaad een hogere biologische beschikbaarheid, maar van de inactieve fase II-metabolieten van curcumine.

Een andere groot voordeel is dat ook de veiligheid van Curcuma C3 Complex® en BioPerine® klinisch is getest. De resultaten van het onderzoek lieten zien dat de combinatie veilig kan worden ingenomen zonder enige interactie met algemeen voorgeschreven medicatie zoals flurbiprofen, paracetamol en midazolam. Deze gegevens over de interactie met andere geneesmiddelen zijn niet beschikbaar voor andere kurkuma-extracten op de markt.

Nadelen Curcuma C3 Complex® + Bioperine®?

Wanneer de combinatie van Curcuma C3 Complex® en Bioperine® wordt vergeleken met andwere kurkuma-extracten op de markt, zijn er eigenlijk geen nadelen te benoemen. Op alle vlakken blinkt de combinatie van deze hoogwaardige extracten uit.

Curcuma C3 Complex® + Bioperine® bijsluiter

Volgens de fabrikant bevat een dosering van 500 mg Curcuma C3 Complex® 475 mg curcuminoïden. De biologische beschikbaarheid is 20 keer hoger dan regulier curcumine. Een dosering van het product staat dus gelijk aan 9500 mg curcuminoïden. Het biologisch beschikbaar curcumine in het product omvat alleen maar curcuminoïden in hun actieve, vrije vorm. De absorptie is verbeterd door de toevoeging van Bioperine® aan het Curcuma C3 Complex®. De combinatie is op lange termijn veilig te gebruiken tot een dosering van 12 gram per dag Curcuma C3 Complex®. De houdbaarheid van het product is 5 jaar.

Het beste curcumine product

Uit een onderzoek van NutraCos is gebleken dat Curcuma C3 Complex® + Bioperine® het beste curcumine product op de markt is. In dit onderzoek is Curcuma C3 Complex® + Bioperine® vergeleken met CAVAMAX® W8 Curcumine, Meriva® Curcumine, Longvida® Curcumine, BCM 95® Curcumine, CurcuWIN™ Curcumine en Theracurmin® Curcumine.
Reactie plaatsen