Wat is Longvida® Curcumine?

Longvida® Curcumine is ontworpen door universitaire neurowetenschappers om de initiële hydrolyse te omzeilen en bio-efficiënte niveaus van niet-geglucuronideerd (actief) curcumine aan de hersenen en het hele lichaam toe te dienen via lymfatische opname.

De gepatenteerde Solid Lipid Curcumin Particle (SLCP™)-technologie maakt de opname van curcumine in het bloed beter mogelijk. Longvida® Curcumine, uitgebreid onderzocht door onafhankelijke onderzoekers wereldwijd, kan volgens de fabrikant de bloed-hersenbarrière passeren en biedt effectieve hoeveelheden curcuminoïden aan bij een gemakkelijk te beheren dagelijkse doses.

Voordelen Longvida® Curcumine?

Longvida® Curcumine heeft volgens de fabrikant een 65 keer hogere biologische beschikbaarheid dan een onbewerkt kurkuma-extract. Het is klinisch bewezen dat Longvida® Curcumine een uitstekende GI-tolerantie heeft en dus snel werkt. Daarnaast tonen meerdere studies aan dat Longvida® Curcumine curcuminoïden afgeeft aan weefsels. Longvida® Curcumine is volgens de fabrikant uitgebreid bestudeerd door onafhankelijke academische en medische centra over de hele wereld en heeft een halfwaardetijd van 7,5 uur, in vergelijking met de halfwaardetijd van 2-3 uur van curcumine uit een standaard kurkuma-extract.

Nadelen Longvida® Curcumine?

Longvida® claimt een "formulering van vaste lipidendeeltjes van curcumine" te zijn. De fabrikant beweert dat hun technologie de biologische beschikbaarheid van curcumine 65 keer verhoogt en zegt dat de curcuminoïdem die het bloed worden gedetecteerd, vrije curcumine is en geen glucuronideerde of geconjugeerde curcumine-metabolieten. Er zijn echter geen gedetailleerde toxiciteitsstudies beschikbaar voor dergelijke producten van recente oorsprong. Ook hier zou lecithine TMAO kunnen produceren, wat een cardiotoxische chemische stof.

Longvida® Curcumine bijsluiter

Volgens de fabrikant bevat een dosering van 500 mg Longvida® Curcumine ® 100-150 mg curcuminoïden. De biologische beschikbaarheid is 65 keer hoger dan regulier curcumine. Een dosering van het product staat dus gelijk aan 6500-7475 mg curcuminoïden. Het biologisch beschikbaar curcumine in het product omvat alle farmacologisch inactieve curcumine-conjugaten inclusief glucuroniden en sulfaten. De absorptie is verbeterd door middel van de formulering van curcumine met vaste lipide. Het product Bevat soja allergeen en

lecithine. Van fosfatidylcholine in lecithine is bekend dat het trimethylamine-N-oxide produceert, een potentieel toenemend risico op bloedpropvorming en hart- en vaatziekten veroorzaakt. Er zijn geen gegevens zijn over de veiligheid van chronische consumptie van het product. Ook de houdbaarheid van het product is niet bekend.

Het beste curcumine product

Er zijn verschillende curcumine producten getest in een onderzoek van NutraCos uit 2015: BCM 95® Curcumine, CurcuWIN™ Curcumine, Theracurmin® Curcumine, Longvida® Curcumine, Meriva® Curcumine, CAVAMAX® W8 Curcumine en Curcuma C3 Complex® + Bioperine®. De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat Curcuma C3 Complex® + Bioperine® het beste curcumine product is op de markt.
Ton van Gelder
Door

Ton van Gelder

op 01 Oct 2023

Curcuma C3 Complex® + Bioperine als beste getest, dus niet het longvida concept?

Reactie plaatsen